The Last of Us: HBO schválilo seriál podle milované hry, podílí se její autor

The Last of Us: HBO schválilo seriál podle milované hry, podílí se její autor | Fandíme seriálům
Sony Computer Entertainment
Zobrazit dalších 11 obrázků
Po úvodním plánování HBO schválilo natáčení celé 1. řady postapokalyptického seriálu. Přímo se podílejí tvůrci hry.

Seriáloví i videoherní fanoušci měli obrovský důvod k radosti, když se před pár měsíci oznámila televizní adaptace úspěšné videoherní série The Last of Us. Oba dva díly postapokalyptického skvostu patř k nejsilnějším a nejoceňovanějším videohrám všech dob, není se proto čemu divit, že se chystá jejich adaptace. Ovšem ne ledajaká. Seriálu se ujala prémiová kabelovka HBO a o scénář se postará Craig Mazin, jeden z tvůrců Černobylu.

HBO teď oficiálně odkleplo celou první sérii, seriálu tak již nic nestojí v cestě a práce mohou naplno začít. To ovšem není všechno. Spolu s Ceaigem se o scénář postará sám otec videoherní série Neil Druckmann, jenž bude zároveň plnit úlohu výkonného producenta. Neil je opravdu výrazný tvůrce, který napsal scénáře k oběma videohrám. Jeho cit pro temný emotivní příběh, komplikovaná morální rozhodnutí a úžasné postavy je nepopiratelný.

Spolupráci obou scenáristů si chválí i Francesca Orsi, viceprezidentka HBO. „Craig a Neil jsou vizionáři již operují na úplně jiné úrovni. S nimi za kormidlem, spolu s nesrovnatelnou producentkou Carolyn Strauss, tato série určitě zarezonuje jak mezi zarytými fanoušky videoher, tak mezi těmi, kteří žánr definující ságu zatím neznají. Jsme rádi že můžeme spolupracovat s Naughty Dog, Word Games, Sony a PlayStation, abychom tento epický a mocně pohlcující příběh adaptovali.“

Angažmá Neila, Naughty Dog i samotného PlayStationu snad můžeme brát jako dobré znamení. Všichni tvůrci původních her si jistě pohlídají, aby jim nový seriál neudělal ostudu. Pod taktovkou HBO a s tvůrci skvělého Černobylu jsou pro to všechny předpoklady. V galerii najdete nádherné obrázky z videohry. 

Obrázky: Sony Computer Entertainment

Zdroj: Collider

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest