A Perfect Planet: Legendání David Attenborough představuje další dokument

A Perfect Planet: Legendání David Attenborough představuje další dokument | Fandíme seriálům
BBC Studios/Alex Board
Zobrazit dalších 11 obrázků
Po veleúspěšném snímku David Attenborough: Život na naší planetě, se nestárnoucí obránce přírody pustil do televizní minisérie.

Jen pár měsíců uplynulo od uvedení neuvěřitelně silného svědectví David Attenborough: Život na naší planetě, a starý pán k nám promlouvá znovu. Tentokrát v pětidílné minisérii nazvané A Perfect Planet. Série rozšíří značku špičkových přírodopisných dokumentů z dílny BBC, která ve svém oboru posouvá hranice filmařiny už několik dekád.

„Oceány, sluneční svit, počasí a sopky – tyto mocné, ale křehké síly společně umožňují životu vzkvétat v ohromující diverzitě. Dělají Zemi vskutku unikátní – perfektní planetou. Naše planeta je jednou z miliardy, svět překypující životem. Ale teď mění tvář světa nová dominantní síla: Lidé. Pro zachování naší perfektní planety si musíme být jistí, že se staneme dobrou sílou,“ popsal projekt světoznámý přírodovědec a moderátor David Attenborough. Svými slovy také shrnul náplň jednotlivých epizod. Každý díl bude věnován jednomu z vypsaných elementů a tradičně vztažen na jeho vliv k životnímu prostředí.

Seven Worlds, One Planet: Nová dokumentární série s revolučním přístupem k natáčení
 

Trailer je již venku, takže neváhejte a seznamte se. Charlotte Moore, obsahová ředitelka BBC, slibuje dech beroucí podívanou, oslavu složitých planetárních systémů, unikátní perspektivu a kameru. Za zmínku stojí, že aby byl seriál i přes pandemii koronaviru hotový včas, rozhodl se Attenborough pracovat z domova. Své komentáře nahrával na zahradě a v provizorně zhotoveném studiu ve vlastním domě.

Německá ZDF slibuje premiéru už 31.12., původní britská stanice BBC 3. 1. 2021. Přírodopisný cyklus byl předobjednán několika desítkami zemí včetně České republiky. Dočkáme se ho v příštím roce na České televizi.

Seriál vznikl v koprodukci se společností Discovery a také s mezinárodní podporou stanic z Německa, Číny a Francie. Realizaci vedla zkušená produkční společnost Silverback Films. Hudební doprovod zkomponoval Ilan Eshkeri (Pořád jsem to já, 47 Róninů).

Foto: BBC

Zdroje: Deadline I, II, Radiotimes

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest