Aktuální přehled obnovených i zrušených seriálů

Aktuální přehled obnovených i zrušených seriálů | Fandíme seriálům
Netflix, Disney, CBS All Access, ABC, NBC
Zobrazit dalších 54 obrázků
Utopie, Zámek a klíč, Industry, Ted Lasso nebo Kačeří příběhy. Některé seriály to mají spočítané, jiné budou pokračovat.

Během závěrečného kvartálu televizní stanice a streamovací služby hojně informují o obnovených i nově zrušených seriálech. Především král streamovacích služeb Netflix informuje snad každý týden o nově obnovených i zrušených sériích. V záplavě zpráv jste možná přehlédli některé vaše oblíbené tituly, tak jsme si pro vás připravili souhrnný článek, v němž jednotlivé zprávy v krátkosti probereme.

12 seriálových novinek měsíce prosince, které vám ukrátí adventní večery
 

Stejně jako u předešlé trojice přehledů, i u dnešního začneme Netflixem, jenž oznámil zrušení dvou sérií a obnovení jednoho mysteriózního thrilleru a jednoho skvělého vztahové dramatu z března letošního roku. Už po několikáté v letošním roce streamovcí gigant po prvotním obnovení seriálu změnil názor, což zapříčinilo, že se nakonec fanoušci dalších řad nedočkají. Stejný osud jako u mysteriózní jednohubky I Am Not Okay With This potkal první africkou sérii od Netflixu s názvem Královna Sono (Queen Sono). Seriál byl obnoven pro druhou sérii v dubnu, avšak nyní byl pro nespecifikované důvody zrušen. Nejpravděpodobnějším důvodem nejspíš bude náročnost natáčení v koronavirem ovlivněné době. Pokračování Královny Sono se mělo natáčet v několika afrických zemích. Sám tvůrce série Kagiso Lediga neviní ze zrušení Netflix, ale dobu, ve které prý skvělý příběh druhé série nemůže být zrealizován.

Netflix
Hoops

Druhým zrušeným seriálem je animovaná komedie Basket (Hoops). Za ukončením série o přisprostlém trenérovi basketu zřejmě stojí nízká sledovanost podložená i průměrnými reakcemi diváků a podprůměrnými ohlasy zámořských kritiků.

Herečka Alison Brie se opětovně vyjádřila ke zrušení Glow na Netflixu. Brie nabádá fanoušky, aby s celovečerním uzavřením seriálu spíše nepočítali. V prohlášení herečka uvádí, že je k situaci pesimistická a že celému procesu nepomáhá ani koronavirová pandemie, při které je práce na všech projektech mnohem složitější. Herečka má za sebou navíc dodnes nedokončené vyjednávání k filmu, ve kterém by se vrátili herci ze seriálu Zpátky do školy, takže si je vědoma, jak se přání fanouškovské základny často nesejde s úspěchem.

Netflix oznámil obnovení mysteriózního seriálu Locke & Key (Zámek a klíč), který dostal schválenou třetí řadu ještě před tím, než byla uvedena druhá. Tu uvidíme v roce 2021. Největší radost z celého dnešního přehledu mám osobně z obnovení dramatické série Na pohodu (Feel Good) pro druhou a zároveň finální řadu. Na pohodu není největší seriálovým zážitkem letošního roku, ale svými postavami a poutavou vztahovou linkou mě zaujal již při březnové premiéře a dodnes mi několik scén utkvělo v paměti, jako u mála jiných letošních sérií. Komplikovaný vztah mezi stand-upovou komičkou a bývalou drogově závislou Mae Martin a její přítelkyní, která donedávna žila jako hetero, se v první šestidílné sérii nestačil kompletně uzavřít a je tak dobře, že titulní herečka a scenáristka Mae Martin dostane možnost příběh patřičně dovyprávět.

Netflix
Feel Good

Od Netflixu zamíříme k dalším obnoveným seriálům napříč platformami. Druhé sezóny se dočkají série z nemocničního prostředí Attaway General, v němž hrají hvězdičky z Tik Toku, a hororová antologie Folklore od HBO Asia, ve kterém každou epizodu natáčí jiný asijský režisér v jiném asijském státě. HBO ohlásila obnovení pro druhou řadu i pro komediálně laděnou dokumentární sérií Jak na... s Johnem Wilsonem (How to with John Wilson), v níž se neurotický Newyorčan snaží udílet cenné rady pro každý den, a dále pak pro finanční drama Industry.

HBO
Industry

Ještě před premiérou druhé řady se služba Apple TV+ rozhodla prodloužit vesmírné For All Mankind. Seriál je třetím seriálem od Applu, který se dočká třetí sezóny ještě před premiérou druhé řady. Dalšími jsou Dickinson a Ted Lasso. Třetí řady se dočká australská komedie The Family Business. Stanice ABC se rozhodla prodloužit právě běžící kriminální sérii Big Sky od věhlasného tvůrce Davida E. Kelleyho (Sedmilhářky, Mělas to vědět). Namísto deseti epizod bude mít první řada Big Sky šestnáct dílů.

O největší prodloužení se postarala stanice FX, jež obnovila komediální sérii It's Always Sunny In Philadelphia pro další čtyři sezóny. Diváci se tak dočkají minimálně 18 sérií a seriál tu s námi bude nejméně do roku 2024. Stane se tak rekordně dlouhým komediálním hraným seriálem.

Nyní se přesuneme k méně pozitivním zprávám. Stanice NBC oznámila, že aktuálně běžící šestá sezóna komedie Superstore bude zároveň i tou poslední. Komedie má momentálně zimní přestávku a vrátí se na obrazovky 13. 1. Zrušení seriálu přichází nedlouho poté, co ústřední herečka America Ferrera oznámila odchod ze série.

Definitivní konec potkal i komediální Den za dnem (One Day At a Time). Seriál byl zrušen již před dvěma lety a od té doby se produkující studio Sony Pictures TV snažilo najít pro seriál nový domov. Nezdařilo se, a tak tvůrci ohlásili oficiální konec série po odvysílaných 46 epizodách.

CBS All Access
Interrogation

Druhé řady se nedočká letošní kriminální drama InterrogationPeterem Sarsgaardem ani americký remake Utopie od Amazonu. Opačná situace na Amazon Prime panuje v případě seriálu The Wilds, o dívkách, které ztroskotaly na pustém ostrově. Série dostane druhou řadu. Příznivci Kačeřích příběhů zřejmě nepotěší, že se Disney rozhodl pro ukončení poslední verze DuckTales a to po třech sezónách.

Nynější přehled završíme nejrůznějšími přesuny a oznámeními, která nejsou ani rušením, ani obnovením, ale budou mít vliv na termínovou tabulku. Kriminální drama Coyote s Michaelem Chiklisem (Gotham) v hlavní roli našlo nový domov. Z Paramount Network se šestidílná série přesunula na CBS All Access, kde si odbyde premiéru 7. 1.

CBS All Access
Coyote

Disney oznámil, že na jeho streamovací službě Hulu poběží nový pořad se slavnou rodinkou Kardashianových. Nový projekt nahradí reality-show Držte krok s Kardashians (Keeping Up with the Kardashians), jenž skončí na stanici E! v příštím roce. Nová reality-show začne na Hulu již během roku 2021 a to nejspíš jen několik měsíců po konci Držte krok s Kardashians. Jestli formát na Hulu bude stejný nebo se vydají tvůrci jinou cestou zatím není zřejmé, stejně tak jestli se zachová původní název.

Na závěr přinášíme informace ke druhé speciální epizodě Euforie. Vánoční díl, který přímo navázal na finále první řady, si odbyl premiéru 6. 12.  Druhý speciální díl s názvem F*ck Anyone Who’s Not A Sea Blob uvidíme 24. 1. Příběh se bude točit kolem Jules (Hunter Schafe), jež o vánočních prázdninách přemýšlí o událostech uplynulého roku.

V galerii si můžete prohlédnout promo materiály ke všem zmiňovaným seriálům.

Zdroje: Amazon, Variety I, II, III, IV, V, VI, Deadline I, II, III, IV, V, VI, VII, ComicBook, Screenrant I, II, III, Slashfilm, ComingSoon I, II, III, The DisInsider

Foto: Netflix, Disney, ABC, CBS All Access, NBC

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Kačeří příběhy: Poklad ze ztracené lampy

03.08.1990 | USA, Francie
Komedie, Dobrodružný, Animovaný, Fantasy, Rodinný
Info o filmu

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest