10 seriálových novinek první poloviny ledna, které vám zpříjemní zimní večery

10 seriálových novinek první poloviny ledna, které vám zpříjemní zimní večery | Fandíme seriálům
Disney+, Netflix, Apple TV+, FOX, Starz, BBC America
Zobrazit dalších 39 obrázků
Jaké zajímavé seriály si pro nás na první půlku ledna přichystaly televizní stanice a streamovací služby?

Cobra Kai

Fanoušci seriálu navazujícího na filmovou sérii Karate Kid čekají na třetí řadu již více jak rok a půl. Cobra Kai byl uveden v roce 2018 na platformě YouTube Premium. Po premiéře druhé série v dubnu 2019 nebylo zcela jasné, co bude se seriálem dál, jelikož YouTube přestával produkovat vlastní seriálovou tvorbu. Nakonec Cobra Kain odkoupila nejpopulárnější streamovací služba, díky čemu seriál dostal impuls v podobě nespočtu nových fanoušků. Netflix dlouho neotálel a již v létě ohlásil třetí sérii. Premiéra se měla uskutečnit 8. 1., ale nakonec uvidíme herce Williama Zabku a Ralpha Macchia v ikonických rolích již na Nový rok, tedy 1. 1. Netflix ještě před premiérou třetí série obnovil seriál pro čtvrtou sezónu.

Více o seriálu se dočtete zde.

Call Me Kat

Dobrých komediálních seriálů je jako šafránu, a tak diváci stále marně čekají na další zásah z ranku Teorie velkého třesku či Přátel. V lednu se diváci dočkají hned několika komediálních novinek a jednou z nich je titul od stanice FOX s názvem Call Me Kat, který produkují představitelé Sheldona a Amy z Teorie velkého třesku Jim Parsons a Mayim Bialik. Bialik není pouze producentkou, ale ztvárnila i ústředí roli svérázné Kat.

Devětatřicetiletá Kat každý den zápolí se společností a svou vlastní matkou, aby dokázala, že i když nemá vše, co si od života přála, tak stále může být šťastná. Proto utratila věno, které jí rodiče šetřili na svatbu, za otevření kočičí kavárny Cat. Call Me Kat je inspirován britským seriálem Miranda z roku 2009, který vycházel ze života herečky Mirandy Hart. Premiéra se uskuteční 3. 1., na podrobnosti o mezinárodním vysílání zatím čekáme.

Více o seriálu se dočtete zde.

The Watch

Druhým seriálem našeho výběru s datem premiéry 3. 1. je seriálová verze Zeměplochy od Terryho Pratchetta. Příběh inspirován Pratchettovým literárním světem se stylisticky odlišuje od předchozích televizních zpracování a zarytí fanoušci předlohy by se měli raději předem smířit s tím, že The Watch od stanice BBC America není přímou adaptací držící se konvencí. Trailery zatím vábí na odlehčenou fantasy plnou vizuálních efektů a humoru z ranku Strážců galaxie. Seriály BBC u nás často přebírá HBO, tak snad to dopadne i tentokrát.

Seriál The Watch sleduje Městskou hlídku, partu podivínů nucenou překvapit sebe samé a sebrat kuráž k záchraně světa. Vtipný a vzrušující seriál staví trolly, vlkodlaky, čaroděje a jiné nepravděpodobné hrdiny proti proradnému plánu na vzkříšení obrovského draka, který povede ke zničení světa, jak jej jeho obyvatelé znají.

Více o seriálu se dočtete zde.

 

Dějiny nadávání

V šestidílné sérii Dějiny nadávání nás Nicolas Cage provede historií sprostých slov v anglickém jazyce. Komediálně laděná dokumentární série spojí výstředního průvodce s tváří Cage se zámořskými stan-up komiky a experty z oboru etymologie a historie. Z nezvyklé směsice může vzejít takřka cokoli a trailery zatím lákají především na Cage, který je opět ve svém živlu. Showrunnerkou History of Swear Words je Bellamie Blackstone (I Love You, America). Netflix sérii představí 5. 1.

Nicolas Cage uvádí pěkně sprostý seriál o historii a dopadech některých z nejznámějších anglických vulgarismů.

Více o dokusérii se dočtete zde.

 

Mr. Mayor

Necelý týden po komediální sérii stance FOX uvede svůj nový komediální seriál i NBC. Titul Mr. Mayor vrací na scénu herce Teda Dansona známého z komedií Dobré místo, Na zdraví či Becker. Příběh se točí kolem podnikatele v důchodu (Ted Danson), jenž se uchází o post starosty Los Angeles. A to navzdory nedostatku politických zkušeností a obecné zálibě v prostopášnických lumpárnách. V cestě mu stojí záštiplná kritička s tváří Holly Hunter (Pěkně blbě). Za seriálem stojí herečka a scenáristka Tina Fey spolu s tvůrcem a producentem Robertem Carlockem, kteří společně pracovali na sériích Nezdolná Kimmy Schmidt a Studio 30 Rock. Premiéra je stanovena na 7. 1.

Více o seriálu se dočtete zde.

Američtí bohové

Fantasy seriál Američtí bohové dle stejnojmenné předlohy Neila Gaimana se od svého vzniku potýká s řadou problémů a vystřídalo se na něm několik showrunnerů. Tvůrčí změny se podepsaly i na stylizaci, díky čemuž se druhá řada velmi lišila od první série a zdá se, že i třetí sezóna se vydá opět trochu jiným směrem. Tentokrát bychom se měli dočkat série, která bude více spjatá se slavnou předlohou, čemuž nasvědčuje to, že Gaiman na seriál dohlíží z pozice výkonného producenta.

Stěžejním tématem nadcházející řady bude předurčení. I když se schováte v zasněženém městečku Lakeside ve Wisconsinu, jako to udělal Stín (Ricky Whittle), tak se ze spárů osudu zkratka nevymaníte. Vyjma navrátivších se představitelů vedlejších rolí v čele s Ianem McShaneem se ve třetí řadě nově představí Danny Trejo (Machete), Dominique Jackson (Pose), Iwan Rheon (Hra o trůny) či rocker Marilyn Manson. Premiéra fantasy thrilleru se uskuteční již 10. 1. na stanici Starz.

Více o seriálu se dočtete zde.

Tiger

Serióznější dokumentární sérií, než budou Dějiny nadávání od Netflixu, představí v první polovině ledna HBO. Dvojdílný Tiger sleduje vzestup, pád a triumfální návrat golfové legendy Tigera Woodse. Diváci se mohou těšit na dosud neviděné záběry a rozhovory s těmi, kteří Woodse znají nejlépe. Dokument natočil Matthew Heineman (Soukromá válka) ve spolupráci s Matthewem Hamachekem (Země kartelů). HBO uvede první část dokumentu 10. 1., druhou část uvidí diváci o týden později 17. 1.

Více o dokumentární sérii se dočtete zde.

Rozčarování

Přesně v polovině ledna dorazí hned trojice vyhlížených seriálů. Prvním z nich je třetí část fantasy seriálu od tvůrce Simpsonových Rozčarování. Před dvěma lety vyhlížel nejeden fanoušek žluté rodinky nový seriál na Netflixu od Matt Groeninga, který se opíral o to, že je mládeži nepřístupný a je zasazen do kouzelného fantasy světa. Bohužel očekávání (alespoň pro mě) nebyla naplněna a možná jste stejně jako já přestali na seriál koukat už v půlce první řady. Patrně to ale byla škoda, jelikož ohlasy na druhou část sezóny byly lepší. Premiéra je stanovena na 15. 1.

Povinnosti volají, ale princezna radši popíjí. Volnomyšlenkářská Bean rozčílí krále, když spolu se svými démonskými a elfími kumpány napáchá nenapravitelnou spoušť.

Více o seriálu se dočtete zde.

Servant

Služba Apple TV+ se 15. 1. vytasí s druhou sérií jednoho z dosavadně nejlépe přijatých seriálů nakousnutého jablka. Mysteriózní hororové drama pod produkční záštitou M. Night Shyamalana přímo naváže na události z konce první série. Servant sleduje filadelfský pár Seana (Toby Kebbell) a Dorothy (Lauren Ambrose) poté, co nevýslovná tragédie vytvoří trhlinu v jejich manželství a otevře tajemné síle dveře do jejich domova. Po napínavém finále první řady nastupuje druhá sezóna v nadpřirozeném duchu. Když se odhalí skutečná podstaty chůvy Leanne (Nell Tiger Free), před všemi se rozkryje temná budoucnost. Vyjma výše zmíněných herců se ve druhé sérii vrátí i Rupert Grint (série Harry Potter) v roli Seanova nevlastního bratra Juliana.

Více o seriálu se dočtete zde.

WandaVision

Závěr našeho přehledu nemůže patřit ničemu jinému než všemi očekávané minisérii WandaVision. Nejspíš nejsem sám, kterého roční absence marvelovek už začíná pomalu frustrovat, a proto se zaujetím vyhlížím i návrat Wandy Maximoff (Elizabeth Olsen) a Visiona (Paul Bettany), i když mě ze všech oznámených sérií z MCU zajímá podstatně méně než třeba animované What If či časoprostorový Loki. Trailery mne zatím příliš nenalákaly, avšak spoléhám na to, že si scenáristka Jac Schaeffer (Podfukářky) schovává většinu es v rukávu a její šestidílná série mě nakonec mile překvapí. Premiéra se uskuteční 15. 1. na Disney+.

Více o minisérii se dočtete zde.

V galerii si mžete prohlédnout promo materiály ke všem zmiňovaným seriálům.

Foto: Apple TV+, Disney+, Netflix, FOX, Starz, BBC America

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Karate Kid

22.06.1984 | USA
Drama
Info o filmu

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest