The Overstory: Netflix a autoři Hry o trůny našli další společný projekt

The Overstory: Netflix a autoři Hry o trůny našli další společný projekt | Fandíme seriálům
HBO
Zobrazit dalších 9 obrázků
Druhým projektem dua Benioff-Weiss ve spolupráci se streamovacím gigantem bude adaptace románu obdařeného Pulitzerovou cenou.

David Benioff a D.B. Weiss sice před necelými třemi lety čelili obrovské vlně kontroverze a kritiky kvůli nepovedené finální řadě Hry o trůny, přesto jsou však jejich budoucí kariérní vyhlídky velice zářné. A to především díky masivní smlouvě s Netflixem, pro který budou tvůrci vytvářet exkluzivní obsah. Minulý rok v září vyšlo najevo, že prvním plodem této spolupráce bude seriálová adaptace ambiciózní sci-fi trilogie The Three-Body Problem. Nyní se na povrch dostala informace, že se i pro svůj další počin autorské duo rozhodlo adaptovat úspěšnou literaturu.

Po skončení Hry o trůny přišlo HBO téměř o půlku svých diváků
 

Konkrétně se ukázalo, že si Benioff s Weissem vybrali román Richarda Powerse nesoucí název The Overstory. Kniha z roku 2018 vypráví příběh pěti stromů, jejichž unikátní životní zkušenosti s devíti Američany je dají dohromady, aby promuvili k deforestaci. Dílo podle všeho ve velkém obsahuje aktivistickou složku a environmentální rétoriku. Powersovi byla za The Overstory dokonce loni udělena prestižní Pulitzerova cena.

Už v loňském interview s The New York Times Reed Hastings, zakladatel a CEO Netflixu, prozradil, že si román velice oblíbil. Rovněž však prohlásil, že si není jistý, zda by ho bylo vůbec možné přenést do obrazové podoby. Benioffovi s Weissem však očividně nakonec svěřil svou důvěru, tak uvidíme, jak se s látkou dvojice popere. Detailnější informace dosud nejsou známy, dokonce není jasné, zda se z projektu vyklube celovečerní snímek nebo seriál.

Foto: HBO

Zdroje: Collider, The New York Times

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest