Obhájce: Film s Matthew McConaugheym se dočká seriálové verze na Netflixu

Obhájce: Film s Matthew McConaugheym se dočká seriálové verze na Netflixu | Fandíme seriálům
Lionsgate
Zobrazit dalších 8 obrázků
Tvůrce Sedmilhářek připravuje na Netflixu seriálovou verzi krimi snímku Obhájce z roku 2011.

V červnu předloňského roku jsme psali o tom, že tvůrce David E. Kelley (Sedmilhářky, Mělas to vědět) pracuje na seriálové verzi filmu Obhájce. Projekt vznikal na stanici CBS, avšak ta práce na seriálu před necelým rokem zařízla. Namísto toho se série ujal Netflix, který zdá se tuší, že by ze seriálu mohl vzejít hit, jako u většiny Kelleyho projektů z posledních let.

The Last Thing He Told Me: Julia Roberts pátrá po zmizelém manželovi
 

Původní krimi thriller považuji za velmi povedený, ale nahradit v titulní roli brilantního Matthew McConaugheyho nebudou mít tvůrci vůbec snadné. Do ústřední role advokáta Michaela Hallera byl obsazen původem mexický herec Manuel Garcia-Rulfo (Sedm statečných). Tvůrci hledali do seriálové verze herce hispánského původu, tak aby se na rozdíl od celovečerního filmu více drželi knižní předlohy. V připravované verzi od CBS měl titulní postavu ztvárnit Logan Marshall-Green (Upgrade).

Stejně jako původní film i nová televizní verze bude inspirovaná knižní sérií Michaela Connellyho, jejíž první díl u nás vyšel v roce 2006 pod názvem Advokát. První desetidílná série bude založena na druhém románu ze série The Lincoln Lawyer s názvem The Brass Verdict, u nás kniha vyšla v roce 2009 jako Rozsudek ráže 9. Na scénáři k seriálové verzi spolupracuje David E. Kelley s Tedem Humphreym (Dobrá manželka), který je zároveň showrunnerem projektu. Zatím nebyli oznámeni žádní další herci ani jméno režiséra.

Synopse knihy Rozsudek ráže 9 zní: „Když advokát Michael Haller získá po zavražděném kolegovi Jerrym Vincentovi zavedenou advokátní kancelář, spousta lidí mu to závidí. Mezi nově nabytými klienty je totiž i filmový magnát Walter Elliot obžalovaný z dvojnásobné vraždy. Jeho ostře sledovaný případ je zárukou vítané mediální pozornosti a tučných zisků. Haller ovšem netuší, že mezi Vincentovým zavražděním a Elliotovou obžalobou může existovat spojitost a že spolu s lukrativním případem možná po Vincentovi přebral i cejch smrti. Navzdory nebezpečí proniká hlouběji do případu a postupně si uvědomuje, že v něm není všechno v pořádku a že Vincentova obhajoba je založena na důmyslném, ale podvodném triku. Ocitá se tedy mezi dvěma mlýnskými kameny: musí hájit zájmy klienta a současně dodržovat zákon. Nezbývá mu než vymyslet ďábelský plán, přestože si uvědomuje, že jeho realizací riskuje nejen kariéru advokáta, ale i holý život.

Zdroj: Deadline, Databáze knih

Foto (ilustrační z filmu Obhájce): Lionsgate

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Obhájce

18.03.2011 | USA
Krimi, Drama, Thriller
Info o filmu

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest