Pán prstenů: Tajemný seriál konečně přiblížil, o čem bude vyprávět

Pán prstenů: Tajemný seriál konečně přiblížil, o čem bude vyprávět | Fandíme seriálům
Warner Bros.
Zobrazit další 4 obrázky
Megalomanská série ze Středozemě blíže představuje rozmáchlý příběh o vzestupu zla v dávných dobách.

O novém seriálu ze Středozemě toho pořád víme dost málo, ačkoliv stále existuje šance, že první sérii nového „Pána prstenů“ uvidíme už v závěru letošního roku. Teď je tu ale konečně oficiální synopse, kterou jako první přinesl server The One Ring a následně ji potvrdila přímo společnost Amazon Prime Video:

Chystaná série od Amazon Studios přináší na obrazovky vůbec poprvé hrdinské legendy slovutného Druhého věku středozemské historie. Epické drama se odehrává tisíce let před událostmi Tolkienova Hobita a Pána prstenů a zavede diváky do časů, ve kterých byly ustanoveny velké mocnosti, království rozkvétala ke svojí slávě a padala v prach, nečekaní hrdinové procházeli zkouškami osudu, naděje světa visela na vlásku a největší zlosyn z Tolkienova pera hrozil, že schvátí celý svět do temnoty. Příběh začíná v dobách relativního míru a sleduje širokou paletu postav, známých i nových, zatímco zažívají obávaný návrat zla do Středozemě. Osobnosti a království z hloubek Mlžných hor, přes majestátní lesy elfího hlavního města Lindonu, po dechberoucí ostrovní království Númenor, až na úplný okraj mapy, vybudují odkaz, který bude žít ještě dlouho po jejich smrti.

Synopse potvrzuje, že můžeme očekávat návrat známých postav. Platí to pro dlouhověké elfy, kteří žijí po stovky i tisíce let. Už dříve bylo potvrzeno, že Morfydd Clark v sérii ztvární mladou Galadriel. Zmínka o největším padouchovi také jasně říká, že i v tomhle příběhu bude mít významnou roli Sauron, který se do Středozemě cyklicky vrací, aby se ji znovu a znovu pokusil pozřít. Númenor a další zmíněné lokality můžete vidět na mapě dole v galerii.

The One Ring dále uvádí, že původně měla série pojednávat o mladém Aragornovi, nakonec bylo rozhodnuto o zasazení děje do dávné historie. Zatím byla dokončená dvoudílná pilotní epizoda, s tím, že tento týden by mělo začít natáčení zbytku první řady, souběžně se kterou se rovnou bude točit také řada druhá. Každá z nich by měla mít zhruba 8-10 epizod a vzniknout by mělo minimálně pět sérií celkem.

Showrunnery seriálu Pán prstenů jsou JD Payne a Patrick McKay, úzce s nimi spolupracuje i Bryan Cogman. Úvodní epizody točí J.A. Bayona. Do jednotlivých rolí zatím byli obsazeni Maxim Baldry, Ema Horwath, Markella Kavenagh, Morfydd Clark, Joseph Mawle a Robert Armayo. Clark hraje mladou Galadriel, Mawle záporáka, Armayo mladého hrdinu. Premiéry bychom se měli dočkat v roce 2021.

Foto: Warner Bros., Amazon

Zdroje: Amazon, TheOneRing.net

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 2

SkiteX | 13.01.2021 23:25
Plány se asi změnily, když to uvádí i TheOneRing. Hlavně ať je to kvalitní!!!!
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest