Český lev 2021: Z televizních sérií nejvíce boduje Herec a Marie Terezie

Český lev 2021: Z televizních sérií nejvíce boduje Herec a Marie Terezie | Fandíme seriálům
ČT
Zobrazit dalších 14 obrázků
Česká televize nemá na letošních Českých lvech takřka konkurenci. Které její seriály a minisérie nejvíce zabodovaly?

Český lev za rok 2020 se bude předávat na začátku března. Kompletní seznam nominovaných filmů najdete na našem bratrském webu. V tomto článku se zaměříme především na seriálové tituly, které nejvíce zaujaly 190 hlasujících akademiků. Na Českého lva byly nominovány, vyjma kriminálky Specialisté z dílny Novy, výhradně série České televize, projekty ostatních stanic či internetových televizí ostrouhaly. Televizní tvorbě vládne na letošním ročníku minisérie Herec, která získala celkem sedm nominací.

Anatomie života: Nova na konci ledna uvede nový hraný seriál se sestrami Geislerovými
 

Novinkou letošního ročníku je možnost nominací tvůrců a herců televizních projektů do kategorií, jež byly doposud určeny jen celovečerním filmům, případně dokumentům. Minisérie Herec tak získala nominace nejenom v kategorii Nejlepší televizní film a minisérie, ale i v kategoriích kamery, střihu a hereckých výkonů. Jan Cina se tak bude ucházet o cenu pro nejlepšího herce v hlavní roli spolu s Ivanem Trojanem (Šarlatán) či Viktorem Dvořákem (Havel).

Kromě Herce nejvíce uspěla druhá série Marie Terezie se třemi nominacemi za scénografii, kostýmy a masky, a kriminální série Zrádci s dvěma nominacemi. V kategorii nejlepšího televizního seriálu bojují o sošku Zrádci s kriminálkami Místo zločinu Ostrava a Specialisté. V kategorii nejlepšího filmu a minisérie konkuruje Herci dvojdílný thriller Stockholmský syndromDavidem Švehlíkem v hlavní roli a kriminální drama Veterán od Jana Hřebejka.

Minisérie Herec a Zrádci bodovali i v nominacích na Ceny české filmové kritiky 2020. Herec a Zrádci byli nominováni v kategorii Mimo kino spolu s výbornou internetovou komedií sKORO NA mizině. Za Zrádce byl nominován herec Cyril Dobrý v kategorii Cena innogy pro objev roku. Ceny české filmové kritiky se budou předávat již 6. 2. v přímém přenosu na ČT Art. Moderátory večera budou Světlana Witowská a Ondřej Cihlář. Český lev se bude předávat 6. 3. v přímém přenosu z pražského Rudolfina na ČT1. Role moderátora se stejně jako v loňském roce ujme Václav Kopta.

Zdroj: ČFTA, Ceny filmové kritiky

Foto: ČT

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest