Představitel Rona Weasleyho z Harryho Pottera se vyjádřil k přípravám spin-offu

Představitel Rona Weasleyho z Harryho Pottera se vyjádřil k přípravám spin-offu | Fandíme seriálům
Warner Bros.
Zobrazit dalších 12 obrázků
Podle Ruperta Grinta by pokračování příběhu působilo divně. Prokleté dítě bylo podle něj zvláštním zážitkem. 

Na konci ledna zbořily internet zprávy o zvažovaném spin-off seriálu ze světa Harryho Pottera. Veškeré plánování je v plenkách, služba HBO Max (která patří do stejné mediální rodiny, jako potterovská práva) však má zásadní zájem o další využití populární značky. Zvěsti o novém seriálu se pochopitelně donesly i uším herců z oblíbené filmové série a k tématu se pro server Variety vyjádřil britský herec Rupert Grint, představitel Ronalda Weasleyho, nejlepšího kamaráda Harryho Pottera.

Sám si nedovede představit, že by seriál mohl pokračovat v příběhu staré dobré party. „Přišlo by mi divné, kdyby to bylo pokračování. Mám trochu potřebuji si svoji postavu bránit. I když jsem viděl divadelní hru (Prokleté dítě, pozn. red.), byl to pro mě zvláštní zážitek. Myslím, že zajímavé bude, pokud to natočí o nové partě přátel.“ Grint tak v podstatě vyjádřil jasné přání, aby se neadaptovalo Prokleté dítě, o kterém se mezi fanoušky Harryho Pottera stále vede debata, zda patří do kánonu nebo ne. Místo toho by podle něj bylo zajímavější vidět originální příběh s novými postavami.

Vzniká nový seriál ze světa Harryho Pottera
 

Mezi potterovskou fanouškovskou základnou převažuje názor, že Prokleté dítě (Cursed Child) je sice skvěle vypadající divadelní hra, která využívá každého centu ze svého štědrého rozpočtu, s příběhem to zase tolik žhavé není. Prokleté dítě v mnoha ohledech ignoruje rozuzlení příběhu Harryho Pottera, ignoruje zákonitosti fikčního světa vybudovaného J. K. Rowling (například užívání obraceče času) a bohužel také k horšímu mění vnitřní charakterizaci starých známých postav. Mnoho fanoušků třeba nemůže překousnout fakt, že z Rona udělali v Prokletém dítěti pouze nešiku a lidé se měli smát jeho blbosti. Zřejmě takový přístup k postavám se příliš nelíbil ani Rupertu Grintovi, který pro chystaný seriál doufá v úplně nový příběh.

Herec v současnosti září v seriálu Servant, s vlastní účastí v chystaném spin-offu Harryho Pottera nepočítá. 

Chtěli byste v seriálu vidět originální, neviděný příběh ze světa Harryho Pottera, nebo si dovedete představit adaptaci Prokletého dítěte? Hoďte nám názor do komentářů.

Foto: Warner Bros.

Zdroj: Variety

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest