The Mandalorian: Bude po svém vyhazovu Gina Carano přeobsazena?

The Mandalorian: Bude po svém vyhazovu Gina Carano přeobsazena? | Fandíme seriálům
Lucasfilm
Zobrazit dalších 9 obrázků
Herečka a bývalá wrestlerka se ve Hvězdných válkách kvůli kontroverzním postům už neukáže. Už teď však pracuje na vlastním novém projektu.

Kolem The Mandaloriana, prvního hraného seriálu v historii Star Wars, se v posledních dnech vytvořila nebývalá kontroverze. A na rozdíl od většiny projektů z vesmírné série za ní tentokrát nestojí nepopulární příběhové rozhodnutí. Lucasfilm aktuálně rozčeřil internetové vody, když se rozhodl rozvázat spolupráci s herečkou a bývalou wrestlerkou Ginou Carano, která už dlouhou dobu čelila zejména na sociálních sítích kritice za své kontroverzní postoje. Carano se například v minulosti vymezovala proti nošení roušek, čelila obviněním z rasismu kvůli vystupování proti hnutí Black Lives Matter, zpochybňovala výsledky prezidentských voleb nebo podle mnohých zesměšňovala genderovou identitu.

Pohár trpělivosti však Lucasfilmu přetekl před několika dny, když herečkou sdílený příspěvek přirovnal odsuzování za konzervativní názory k útisku a vyvražďování Židů během nacistického režimu. Tento obsah sice herečka smazala, screenshoty se však začaly šířit po internetu a vlna kritiky ze strany veřejnosti, kterou symbolizoval hashtag #FireGinaCarano, na sebe nenechala dlouho čekat. Rozvázání spolupráce ze strany studia tedy nepůsobilo jako velké překvapení.

Nově se na povrch dostaly nové informace, které celou situaci zasazují do poměrně zajímavého kontextu. Podle serveru The Hollywood Reporter byla Carano minulý rok uprostřed jednání o zvýšení platu za své angažmá v The Mandalorianovi. Kromě toho měla její postava Cary Dune sehrát i důležitou roli v dalších projektech, jmenovitě v chystaném seriálu Rangers of the New Republic. Jednání však byla přerušena, mimo jiné také z toho důvodu, že spolupráci s herečkou kvůli její prezenci na sociálních sítích už dříve přerušila i její zastupující agentura. Hračkářská firma Hasbro zase například pozastavila produkci hraček s Carou Dune.

Herečka pak v nedávném rozhovoru prohlásila, že se o svém vyhazovu údajně dozvěděla až ze sociálních sítí a nebyla Lucasfilmem osobně kontaktována. Na sociálních sítích se mezitím pro Carano vytvořila i podpora, kterou v tuto chvíli symbolizuje také petice požadující její opětovné najmutí. V době psaní článku pod ní bylo možno nalézt více než 50 000 podpisů.

Carano si každopádně poměrně rychle za své angažmá ve Star Wars našla náhradu. Na svých sociálních sítích oznámila, že uzavřela spolupráci s kontroverzním zpravodajským webem The Daily Wire, jehož spoluzakladatelem je konzervativní politický komentátor Ben Shapiro. Herečka se podle všeho ukáže v novém celovečerním filmu, který bude rovněž produkovat. Shapiro už dříve oznámil, že hodlá zaštítit hned celou řadu konzervativních filmů, aby tak pomohl vzdorovat „hollywoodským pokusům o podkopání tradičních amerických hodnot“. 

Ze strany Lucasfilmu mezitím vyvstal nový úkol, a to sice jak se s vyhazovem Carano vypořádat z tvůrčího hlediska. Jak již bylo řečeno, Cara Dune měla v budoucnosti Star Wars sehrát poměrně výraznou roli. Rychle se objevily spekulace o tom, že bude postava přeobsazena. Tyto zvěsti však byly nyní vyvráceny spolehlivým The Hollywood Reporterem. Podle serveru byla jednání o budoucnosti Carano ve franšíze ukončena mnohem dříve, a to už loni v prosinci kvůli starším kritizovaným příspěvkům. Kvůli nim se herečka neobjevila ani v prezentaci zveřejněné při prosincovém Disney Investors Day, kdy Lucasfilm oznamoval svoje budoucí projekty. Podle všeho pak Lucasfilm v tuto chvíli postavu neplánuje přeobsadit, a tudíž ji spíše ze scénáře zcela vyřadí.

Zdroje: THR I,II; Common Sense with Bari Weiss; Change.org; Variety

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest