Prachmistři: Revoluční vřava prosycená magií a krví

Prachmistři: Revoluční vřava prosycená magií a krví | Fandíme seriálům
Orbit Books
Zobrazit další 3 obrázky
Chystaný seriál vezme na paškál další knižní fantasy. Osmnácté století bude cítit magickým střelným prachem a chaosem války.

Knižní série Powder Mage, která pod názvem Prachmistři vyšla i u nás, začala svůj pochod k televizní adaptaci. Romány z pera Briana McClellana vzal do rukou producent Joseph Mallozzi (seriály Hvězdná brána, Dark Matter) a dal se do psaní pilotní epizody příběhu vycházejícího z Příslibu krve (Promise of Blood), prvního dílu trilogie.

Smyšlený svět, do kterého je děj knížek zasazen, je vývojově na úrovni přelomu evropského osmnáctého a devatenáctého století. Jedním z rozdílů je, že po něm kráčejí jedinci s nadpřirozenými schopnostmi získanými ze střelného prachu. Neshody mezi mocnostmi se mísí v revoluci, která s dalšími díly přerůstá ve válku proti mytickým božstvům, vracejícím se pro svou Zemi.

Trilogie, do které se Mallozzi a jeho partneři z No Equal Entertainment a Frantic Films pouští, má rozhodně televizní potenciál. Její autor od roku 2013, kdy vyšla první kniha, stihl vybudovat rozsáhlý svět, do kterého je jednak zasazeno několik dalších krátkých příběhů a povídek, ale také nová trilogie Gods of Blood and Powder (Bohové krve a prachu). Je tedy z čeho čerpat, kam směrovat. Jamie Brown, ředitel společnosti Frantic Films, pak vyzdvihl zejména akci, postavy a fascinující historické období.

Pokud jste knihy četli, neváhejte se v komentářích podělit o hodnocení. Video pod článkem je upoutávka na knižní vydání a galerie obsahuje grafiky obálek všech dílů trilogie.

Foto: Orbit Books

Zdroje: Deadline

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest