Vikingové: Autor vysvětlil, proč zakončil historický seriál právě takto

Vikingové: Autor vysvětlil, proč zakončil historický seriál právě takto | Fandíme seriálům
History Channel
Zobrazit další 1 obrázek
Tvůrce Vikingů se obsáhle rozpovídal o završení ságy. Také přiznal, že jeho práce na seriálu zasahovala do soukromého života.

Vikingové jsou hitem, o kterém jsme vás pravidelně informovali a o kterém se mluví i měsíce poté, co došel svému konci. Jistě, blíží se volné pokračování, ke kterému postupně dostáváme podrobnosti, ale pořád je také co objevovat o původním seriálu. Osobou nejpovolanější k rozhovoru o tom, jak došlo k ukončení Vikingů, je tvůrce Michael Hirst. Vyzpovídán byl serverem Collider a odpovídal na otázku, zda byl konec seriálu jeho rozhodnutím, nebo vzájemnou dohodou se studiem.

„Ne, já jsem jim řekl, kdy to spěje ke konci. Věděl jsem, že závěrem bude objevení Ameriky a Newfoundlandu. A to jsem vždycky plánoval. Vážně musím říct, že po sedmi letech dennodenního a někdy nočního psaní a přemýšlení a žití tím seriálem, jsem to potřeboval ukončit. Potřeboval jsem tu ságu uzavřít. Což je ale důležitější, musel jsem ji rozuzlit. Potřeboval jsem najít způsob, jak dotáhnout poslední linky uspokojivě pro diváky. Nechtěl jsem nikoho podvést. Ani herce, ani postavy, ani diváky. Velkou výzvou bylo rozetnout různé příběhové oblouky spravedlivě, uspokojivě a to také emočně, což mě přivedlo k zabití některých z mých nejoblíbenějších postav. Takže psaní posledních deseti epizod byl velmi, velmi emocionální zážitek.

Po výpadech Vikingů se v televizi rozšíří mor a kanibalismus
 

V dalším povídání přišla řeč také na to, že je obrovský rozdíl psát série o deseti dílech a série dvakrát tak dlouhé. Od čtvrté sezóny totiž Vikingové přešli na formát dvaceti epizod na jednu řadu. Hirst potvrdil, že ve hře bylo najmutí podpůrné scénáristické skupiny, což po pečlivém uvážení odmítnul. Prozradil, že v té době začal být ze seriálu vcelku otupělý, protože kromě psaní trávil mnoho času také na place s režiséry a herci. A i když si je vědom, jak kreativní a neobyčejné období prožíval, byla to jeho manželka, kdo zvedl varovný prst.

„Řekla: ‚Je to jakoby tě to zabíjelo. Vidím to. Vím, že to je tvá vášeň. Ale trávíš tím celý svůj čas. Ta show je tvůj život.‘ A to taky byl. A má žena poukázala na to, že to ode mě bylo velmi sobecké. Takže jsem věděl, že šestá řada bude poslední, ale pořád jsem ji musel ukončit řádně.“

Zda se mu ukončení skutečně povedlo, a zda vše zavřel podle vašich představ, nám můžete říct v komentářích. Můžete také prozradit, zda budete sledovat zmíněný spin-off nazvaný Vikings: Valhalla a zda očekáváte, že sklidí podobný úspěch.

Foto: History Channel

Zdroje: Collider

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest