Langdon: Nový seriál na motivy Dana Browna míří na obrazovky

Langdon: Nový seriál na motivy Dana Browna míří na obrazovky | Fandíme seriálům
Peacock
Zobrazit další 1 obrázek
Román Ztracený symbol se dočká televizního zpracování. Toma Hanks v roli Langdona nahradí mladší herec.

Populární knižní série s Robertem Langdonem od Dana Browna se dočkala tří celovečerních filmů s Tomem Hanksem v hlavní roli. Recenze a tržby byly stále slabší, až nakonec bylo rozhodnuto, že namísto plánovaného filmu podle Ztraceného symbolu vznikne televizní seriál. Nejprve bylo schváleno natáčení pilotní epizody pro stanici NBC, teď se dozvídáme, že seriál bude uvedený na streamovací službě Peacock a schváleno už bylo natáčení celé série.

Seriál by měl dějově předcházet dosavadním filmům, i když se inspiruje románem Ztracený symbol, jenž se odehrává až po událostech Šifry mistra Leonarda. Oblíbený expert na symboly a záhady všeho druhu je najatý CIA, aby vyřešil záhadu zmizení svého mentora. Románová synopse českého vydání je následující:

Po Andělech a démonech a Šifře mistra Leonarda je to již třetí příběh se symbologem Robertem Langdonem. Tentokrát neopustí domácí půdu a po svých předchozích zběsilých šetřeních v evropské kolébce (Římě, Vatikánu, Paříži a Londýně) se prvně zaplete do noční dešifrovací honičky na území USA, přímo v jeho hlavním městě Washingtonu. K řešení záhady je profesor Langdon i tentokrát vyzván velmi bizarním způsobem: hrůzostrašným předmětem ležícím na zemi v Kapitolu, ukazujícím na stropní fresku s obrazem George Washingtona, který je tam zpodobněn jako bůh. A není samozřejmě náhodou, že tento bývalý americký prezident položil roku 1793 základní kámen Kapitolu se zednářským kladívkem a zednářskou lžící v rukou...

Hlavní roli tentokrát ztvárňuje Ashley Zukerman, známý z Boje o moc nebo Manhattan. Dále hrají Valorie Curry (Blair Witch), Sumalee Montano (10 Cloverfield Lane), Rick Gonzalez (Arrow), Eddie Izzard (Ocean’s Thirteen) nebo Beau Knapp (Seven Seconds). Showrunnerem je Daniel Cerone, jenž pracoval na seriálech Dexter, Mentalista či Černá listina. Pilotní epizodu natočil Dan Trachtenberg (Ulice Cloverfield 10, seriály The Boys, Černé zrcadlo).

V galerii je první fotka ze seriálu.

Foto: Sony / Peacock

Zdroj: Deadline

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest