Netflix chce omezit sdílení účtů mezi uživateli

Netflix chce omezit sdílení účtů mezi uživateli | Fandíme seriálům
Netflix
Zobrazit další 2 obrázky
Používáte zdarma Netflix účet někoho jiného? Téhle možnosti zřejmě brzy odzvoní.

Zdá se, že sdílení účtů na Netflixu zvoní umíráček. V závislosti na tom, jak drahé máte předplatné, lze v tuhle chvíli skrz jeden účet připojit jedno až čtyři zařízení naráz. To je ve svojí podstatě určeno k tomu, aby Netflix mohlo používat vícero členů jedné domácnosti. Je však běžnou praxí, že si kamarádi mezi sebou své účty půjčují, děti nadále používají účet rodičů, i když se odstěhují, nebo se pár lidí složí na jeden společný účet. Teoreticky to sice podmínky užití zakazují, ale nikdy se to reálně nevymáhalo. Před pár lety šéf Netflixu Reed Hastings říkal, že se sdílením hesel (účtů) se prostě společnost musí smířit.

S tím, jak náklady na obsah rostou a pomalu se vyčerpává množství uživatelů, mezi kterými Netflix může hledat nové zákazníky, se ale pomalu blíží doba, kdy se streamovací služba pokusí neplatiče odstřihnout a ideálně je přeměnit v další platící uživatele. Podle agentury Reuters jen mezi kategorií dospívajících dostává asi pětina uživatelů heslo k Netflixu zdarma od někoho, s kým nebydlí. A zdá se, že snaha o vymýcení sdílení účtů právě začala.

Server GammaWire zaznamenal testování nového bezpečnostního opatření. Části uživatelů už vyskakuje při sledování Netflixu obrazovka, která je vyzve k tomu, aby verifikovali, že jsou majiteli účtu. To lze udělat buď skrze email nebo SMS. Teoreticky tedy půjde účty sdílet i nadále, pokud majitel účtu bude ochotný neustále zasílat bezpečnostní kódy všem těm, kterým dal přístup ke svému účtu. Popřípadě, pokud jde o situaci, kdy se skupina lidí na jeden účet skládá, tak asi není problém vytvořit společnou mailovou schránku pouze pro netflixovské účely, ke které budou mít přístup všichni členové party.

Tak či tak je ale patrné, že se Netflix snaží se sdílením účtů zatočit. Zatím dotaz na zadání bezpečnostního kódu vyskakuje jen v omezenému počtu uživatelů a pouze na televizích, na počítače a mobilní zařízení se ještě nové technické opatření nerozšířilo. I samotný Netflix oficiálně potvrdil pouze to, že v tuhle chvíli jde o zkoušku. Zřejmě je ale pouze otázkou času, než bude Netflix kontrolovat úplně všechny diváky. A pokud alespoň malé procento z nich donutí k předplácení dodatečného účty, pak jde z jeho pohledu o jednoznačnou výhru.

Foto: Netflix

Zdroje: The Hollywood Reporter, Gamma Wire

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest