Příležitostní detektivové z Baker Street: Sherlock říznutý nadpřirozenem

Příležitostní detektivové z Baker Street: Sherlock říznutý nadpřirozenem | Fandíme seriálům
Netflix
Zobrazit dalších 13 obrázků
Netflix zveřejnil nový trailer pro seriál, ve kterém si Sherlock Holmes najal partu delikventů na řešení nadpřirozených případů.

Netflix vidí, že na seriály s mladými hrdiny, kde výraznou roli hrají záhady a nadpřirozeno, diváci slyší. Tak je tu další takový. Příležitostní detektivové z Baker Street (v originále jednoduše The Irregulars) pojednávají o pětici mladých vyvrhelů, kteří pomáhají doktoru Watsonovi a jeho tajemnému společníkovi Sherlocku Holmesovi s vyšetřováním nadpřirozených zločinů ve viktoriánském Londýně. To alespoň slibuje oficiální synopse.

Trailer nám toho odhaluje o trochu víc. Nadpřirozené zločiny v tomhle případě nejsou žádná maškaráda, kterou by se někdo pokoušel postrašit pověrami prolezlé obyvatelstvo novověkého Londýna. Ukázka jasně deklaruje, že v seriálu o skutečné fantaskní a hororové situace nebude nouze. Protože stará dobrá detektivka už ve spojení s Sherlockem Holmesem asi nestačí, je třeba přidat něco navíc. Nebo naopak – Sherlock už byl zpracovaný tolika různými způsoby, že je jen obtížné jej ukázat nějak nově. Posedlost Hollywoodu Sherlockem pramení ze dvou prostých skutečností: Studia se často bojí vyrábět cokoliv originálního, kde chybí podpora známé značky. A Sherlock Holmes už je tak starý, že při adaptování většiny jeho díla nemusíte platit za autorská práva.

Na druhou stranu se viktoriánský Londýn k tajemnu a nadpřirozenu vyloženě nabízí. Jen vzpomeňte na Z pekla, Ligu výjimečných nebo Penny Dreadful. Tak třeba se z atraktivní kombinace opět povede vyždímat slušnou zábavu. (I když upřímně řečeno, zatím na mne v ukázkách seriál působí dost rutinně a pozlátkovitě).

Autorem seriálu je Tom Bidwell, který se zatím nemůže pochlubit žádným populárním hitem. Také herci jsou vesměs nováčci. Z ústřední pětice byste mohli poznat Thaddeu Graham, jež vystupovala jako drsná Iona v Dopisu pro krále. Dále ji doplňují Darci Shaw, Jojo Macari, McKell David a Harrison Osterfield. Doktora Watsona ztvárnil Royce Pierreson (Zaklínač) a Sherlocka Holmese Henry Lloyd-Hughes (Na mušce). Netflix sérii uvede 26. března.

Podklady a foto: Netflix

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest