Like House: Několik let po VyVolených je tu další reality show ve vile

Like House: Několik let po VyVolených je tu další reality show ve vile | Fandíme seriálům
Prima
Prima uvede další variaci na Velkého bratra. Zatím dělá všechno pro to, aby si pořad fanoušky získal jen velmi obtížně.

Reality-show jsou někdy proklínané, ale platí o nich to samé, co o všem ostatním. Dají se dělat dobře nebo špatně. Může jít o na první pohled umělou záležitost s nudnými a nepříjemnými soutěžícími, ale stejně tak může vzniknout vzrušující podívaná plná zajímavých charakterů a nečekaných situací, jaké by si ani scenárista s nejbujnější fantazií do seriálu nevymyslel. Jedním z nejrozšířenějších typů reality show jsou ty „kontejnerové“, v nichž jsou soutěžící držení v uzavřeném prostředí. Ve světě stále funguje Big Brother, renesanci formát zažívá díky mezinárodnímu hitu The Circle a v Česku si diváci budou pamatovat asi především VyVolené, které stanice Prima postupně nabídla v celkem čtyřech řadách. Teď se Prima pokusí k formátu vrátit spolu s reality show Like House.

V chystané show se do vily nedaleko středočeského Berouna nastěhuje sedm influencerů (hvězd sociálních sítí). V době stráví celkem tři měsíce a diváci dostanou možnost sledovat jejich každodenní život. K vidění mají být jejich „vztahy, radosti i starosti“, čekají na ně výzvy a soutěže. Ve vile je mají navštěvovat hosté a influenceři mezi sebou soupeří o částku půl milionu korun. O vítězi rozhodnou diváci skrze aplikaci.

V pořadu budou k vidění Tomáš Běhounek (@t0mi.jpg), Lada Horová (@laaduska), Adam Kajumi (@adamkajumi), Marie Rosecká (@maru_rosecka), Barbora Stříteská (@barborastriteska), Jan Svěcený (jenisek_) a Marek Valášek (@datel_marek), podle Primy influenceři, kteří působí především na TikToku. Soutěže se měla účastnit také Barbora Chvojková, ta však před natáčením odstoupila, oficiálně pro nabitý harmonogram, kdy se jí nedařilo skloubit natáčení se zdravotní školou a prací ve zdravotnictví.

Pořad se bude vysílat od 6. dubna, každé všední odpoledne od 16:25 na Primě. Programový ředitel skupiny Prima Barbora Chvojková o pořadu říká: Do odpoledního slotu přidáváme unikátní reality show LIKE HOUSE, která představí osm různorodých influencerů, známých především z raketově rostoucí sociální sítě TikTok. Ač se může zdát, že je to pořad pro mladší publikum, věříme, že tato reality show bude i pro rodiče zajímavou sondou do současného světa mladých lidí, kde sociální sítě hrají prim.“

Osobně se ze zvědavosti na Like House určitě podívám a dám vám vědět, jak to dopadlo. Zatím na mne pořad působí spíš rozpačitě. Reality show tohoto typu u nás nikdy nebyly extrémně populární, ale odpolední vysílací čas nevěstí nic moc dobrého. Potom, proč ti influenceři? Spoléhá Prima na to, že přitáhnou diváky? Dosud se většinou ukazovalo, že Influenceři fungují na vlastní publikum, ale při pokusu o zaujetí diváků tradičních kanálů to málo kdy bylo ono. Casting „známých“ osobností také v podobných show většinou příliš neklape. Celebrity buď chtějí za každou cenu bavit a bývá z toho křeč, anebo jsou naopak příliš umírněné, protože až příliš myslí na to, že si nemohou kvůli jedné show zkazit renomé. Také casting neprobíhá podle toho, abyste obsadili skutečně zajímavé osobnosti, které mezi sebou mohou mít reálně zajímavou dynamiku, ale podle toho, abyste měli v pořadu pokud možno co nejznámější obličeje.

Také jsem nedělal žádný hloubkový průzkum, ale při zběžném pohledu na sociální sítě lze najít docela dost negativních reakcí. Když pomineme nekonstruktivní odsuzování reality show jako formátu, tak se komentujícím často příliš nezdá fakt, že zrovna influenceři budou veřejně soutěžit o další peníze. Suma sumárum bude mít Like House hodně co dělat, aby milovníky dobrých reality show získal svou stranu. Ale třeba se počítá s tím, že se budou koukat primárně fanoušci jednotlivých influencerů nebo zmiňovaní rodiče.

Podklady a foto: Prima

Přidat na Seznam.cz

Komentáře 1

Jaroslav | 05.05.2021 17:53
Strašná nuda!
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest