Stranger Things 4: Nová sada fotek poukazuje na spojení reálného světa s tajemným Upside Down

Stranger Things 4: Nová sada fotek poukazuje na spojení reálného světa s tajemným Upside Down | Fandíme seriálům
Netflix
Zobrazit dalších 12 obrázků
Temná dimenze, která je mimo jiné domovem pro odpudivé Demogorgony, nejspíše začne mnohem více prorůstat do dimenze hlavních hrdinů.

Čtvrtá řada oblíbeného retro hororu Stranger Things se po pauze zapříčiněné loňským vypuknutím koronavirové pandemie na plac vrátila v říjnu, natáčení tudíž se vší pravděpodobností už výrazně pokročilo. Přesto jsme se však s výjimkou kratičkého teaseru z loňského února dosud nedočkali žádných propagačních materiálů – do rukou se nám nedostal trailer, plakát a dokonce ani téměř žádné oficiální fotografie. To však neznamená, že bychom byli zcela ochuzeni o novinky. O ty se úspěšně starají zákulisní fotografie, díky kterým se poměrně pravidelně dozvídáme nové informace.

Stranger Things: Čtvrtá série s sebou přinese hodně temnoty
 

Dosud jsme se díky snímkům dozvěděli mimo jiné o rozšiřování hereckého ansámblu nebo o návratu starých známých postav. Aktuálně se objevila nová sada fotografií, na kterých můžeme sledovat poměrně zajímavou scenérii. Za normálních okolností relativně nezajímavé prostředí zastaralých mobilních domů je doplněno o desítky nepřívětivě vypadajících černých a červených úponků. Ty si všichni fanoušci seriálu již při prvním pohledu spojí s temnou alternativní realitou Upside Down, která se v důsledku experimentů laboratoře nedaleko městečka Hawkins začíná pomalu promítat i do hlavní seriálové reality.

Jako vysvětlení fotek se nabízí dvě možnosti. Ta první je poněkud nudnější – „vesnička“ mobilních domů se jednoduše nachází v samotném Upside Down a tvůrci zbytek prostředí dotvoří za pomoci počítačových efektů. Druhou možností je, že se celá scéna skutečně odehrává v reálném světě a Upside Down, nebo přesněji hlavní padouch seriálu v podobě záhadného stvoření Mind Flayer, začíná do hlavní dimenze mnohem viditelněji prorůstat. Ačkoliv mají obě vysvětlení něco do sebe, my bychom si vsadili na to druhé – minimálně z příběhového hlediska dává mnohem větší smysl a lépe reprezentuje směr, kterým se seriál už dlouhou dobu velice pravděpodobně ubírá.

Jaké vysvětlení máte vy? Podělte se o něj v komentářích.

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 10

Millie | 15.06.2021 15:26
I love stranger things. ❤️ And big Millie Bobby Brown. I love you Millie. And i like Noah.
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest