Američtí bohové: Seriál je zrušený, ale už myslí na zmrtvýchvstání

Američtí bohové: Seriál je zrušený, ale už myslí na zmrtvýchvstání | Fandíme seriálům
Starz
Zobrazit dalších 6 obrázků
Televizní stanice zrušila vysílání Amerických bohů Neila Gaimana. Ten je chce za každou cenu dovyprávět.

Seriál Američtí bohové u nás nabízí streamovací služba Amazon Prime, původně však vzniká pro americkou stanici Starz. A ta rozhodla, že po skončení aktuální třetí řady už nechce objednat řadu čtvrtou. Na stole je údajně varianta, že by bylo vyprávění dokončené alespoň formou filmu či krátké minisérie. Sám Neil Gaiman, autor knižní předlohy, který na seriálu spolupracuje, se však zřejmě nehodlá vzdát bez boje. Na Twitteru tvrdí, že spolu s produkční společností Fremantle chtějí příběh za každou cenu dopovědět a hledají ideální cestu jak to udělat a kde to udělat. Gaimanovu vyjádření tedy zřejmě lze číst tak, že pokud by se podařilo seriál prodat jinam, tak by prostě vznikla regulérní 4. řada. Pokud to nepůjde, pak by se asi Neil musel smířit s nabízeným ukončením v podobě filmu, které je na stole.

Pokud mne paměť neklame (už je to delší doba, co jsem Americké bohy četl), tak seriál (i se všemi vlastními úpravami a doplňky) už stihl zpracovat podstatnou část knihy a zakončení příběhu jedním filmem či minisérií by asi bylo možné i bez nějakých obřích kompromisů. Američtí bohové míchají světovou mytologii a mýty které jsou bytostně vlastní pro moderní Spojené státy a jejich vznik. Hlavním hrdinou je Stín (Ricky Whittle), který se při službě tajuplnému panu Středovi (Ian McShane) nedobrovolně stává součástí utajené bitvy starých bohů (mytologičtí bohové), proti těm novým (modly dnešní technologické a konzumní doby).

Seriál už tak zažil ohromnou spoustu potíží. Dlouho trvalo, než se konečně začalo natáčet. Pak během tří řad seriál zvládl několikrát změnit showrunnera. S původním tvůrčím duem byla rozvázána spolupráce po tom, co neúměrně narůstaly rozpočty. Autor druhé řady byl upozaděn během sporů stanice Starz s produkční firmou Fremantle, zatímco se projekt snažil kočírovat přímo Gaiman. A třetí řada měla opět nového showrunnera. Seriál opustilo několik herců. Gillian Anderson sérii opustila spolu s odchodem původních tvůrců, Orlando Jones odešel po rasově zbarvených sporech s showrunnerem třetí řady a Marilyn Manson byl propuštěný po obvinění z násilí vůči partnerce. Kvůli vnitřním sporům byla skoro dvouletá pauza mezi první a druhou řadou a kvůli pandemii COVIDu-19 byla skoro stejně dlouhá pauza mezi druhou a třetí řadou. I to se nejspíš podepsalo na klesající sledovanosti, kdy třetí řadu sledovalo už o 65% méně diváků než tu první. Po slabých výsledcích stanice Starz definitivně rozhodla o zrušení 4. řady.

Foto: Staz

Zdroj: The Hollywood Reporter

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest