Zaklínač dokončil 2. řadu, oslavné video nabízí pohled na kostýmy a kulisy

Zaklínač dokončil 2. řadu, oslavné video nabízí pohled na kostýmy a kulisy | Fandíme seriálům
Netflix
Zobrazit dalších 8 obrázků
Seznamte se s plejádou nových postav, které Netflix do 2. řady svého oblíbeného fantasy seriálu přidal.

Natáčení 2. řady Zaklínače nebyla vůbec legrace. Loni na jaře jej přerušila pandemie, při obnoveném provozu se objevily dílčí ohniska nákazy a brzdu představovalo i drobné zranění Henryho Cavilla, představitele hlavní role. Na začátku dubna se konečně podařilo druhou sérii dokončit. Netflix při té příležitosti zveřejnil oslavné video, jež si můžete pustit níže

Můžete v něm vidět, jak se natáčení s ochrannými pomůckami, Geralta, Ciri (Freya Allan) i Yennefer (Anya Chalotra) v kostýmech, vidět je zákulisí několika scén, ateliér, divoká příroda nebo třeba umělé zasněžování. Natáčení trvalo 158 dní, točilo se na celkem 15 lokacích, obsazení (mimo kompars) mělo 89 členů, štáb více než 1200.

Krátce před poslední klapkou (kterou můžete vidět dole v galerii v Cavillových rukou) také Netflix oznámil pořádnou porci herců, kteří rozšířili obsazení:

  • Adjoa Andoh (Bridgerton, Silent Witness) hraje kněžku Nenneke. Ta v chrámu bohyně Melitele dává mateřsky útočiště ztraceným pocestný. Pomocí svých elixírů, mastí a dobrých rad už postavila na nohy mnohé, včetně Geralta.
  • Cassie Clare (Brave New World, The Bisexual) hraje Philippu Eilhart. Ta je vrchní rádkyní Vizimira II., krále Redanie. Také je zakladatelkou Lóže čarodějek. Dokáže měnit podobu a je jednou z nejvlivnějších čarodějek v rámci politiky na Kontinentu.
  • Liz Carr (Silent Witness, Devs) a Simon Callow (A Room with A View, Four Weddings and a Funeral) hrají detektivní parťáky Fenn a Codringhera z Dorianu. Společně shromažďují, odhalují nebo naopak skrývají klíčové informace. Vždy za správnou cenu. Codringher reprezentuje podnik navenek, Fenn rešeršuje. Teď na ně čeká ta největší záhada, k jaké se kdy nachomýtli.
  • Graham McTavish (Outlander, The Hobbit) je Dijkstra, mistr špion a hlava redanianské tajné služby. Znají jej všichni zrádcové a záškodníci po celém Kontinentu. Je vynikající bojovník, ale ještě působivější jsou jeho rozsáhlé znalosti všech kouzelníků a králů a schopnost dosáhnout čehokoliv, co si zamane.
  • Kevin Doyle (Downton Abbey, Happy Valley) je Ba’lian. Jde o postavu vytvořenou speciálně pro seriál. Unikl násilným pogromům proti elfům na severu a bezpečné útočiště hledá na těch nejneočekávanějších místech Kontinentu. Je statečný, má pevné zásady a na cestě se setká s několika postavami, pro něž je inspirací, jak se Ba’lian nikdy nevzdává.
  • Chris Fulton (Bridgerton, Outlaw King) je Rience, sadistický kouzelník, který je najatý, aby našel Ciri po tom, co zmizela během masakru v Cintře. Kam vkročí, tam za sebou zanechává hluboké šrámy. A sám jich několik utrpěl.

Dole v galerii si všechny herecké posily můžete prohlédnout.

Z první série se v hlavních rolích vracejí Henry Cavill (Geralt), Anya Chalotra (Yennefer), Freya Allan (Ciri) a Joey Batey (Jaskier), dále MyAnna Buring jako Tissaia, Tom Canton jako Filavandrel, Lilly Cooper jako Murta, Jeremy Crawford jako Yarpin Zigrin, Eamon Farren jako Cahir, Mahesh Jadu jako Vilgefortz, Terence Maynard jako Artorius, Lars Mikkelson jako Stregobor, Mimi Ndiweni jako Fringilla Vigo, Royce Pierrseson jako Istredd, Wilson Mbomio jako Dara, Anna Shaffer jako Triss Merigold, Therica Wilson Read jako Sabrina.

Už dříve obsazení 2. řady rozšířil zástup dalších herců: Kim Bodnia jako Vesemir, Kristofer Hivju jako Nivellen, Yasen Atour jako Coen, Agnes Bjorn jako Vereena, Paul Bullion jako Lambert, Thue Ersted Rasmussen jako Eskel, Aisha Fabienne Ross jako Lydia a Mecia Simson jako Francesca. Showrunnerkou je Lauren Schmidt Hissrich. Zaklínač vychází z populární knižní ságy polského spisovatele Andrzeje Sapkowskiho. Předpokládá se, že druhou sérii seriálu Netflix uvede v letošním roce.

Foto: Netflix

Zdroje: Netflix, The Hollywood Reporter

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 1

.Karel | 07.04.2021 00:19
K smazání mýho komentáře k Zaklínači došlo za myšlenku, že jsou černí elfové úplně přestřeleně mimo mísu? Nebo za to, že mi bylo jasný že Netflix udělá Neneke jako černošku? Mám tu ready šťavnatou odpověď, ale posečkám na odpověď.
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest