Stranger Things: Kvůli pandemii je natáčení 4. řady zásadně odlišné

Stranger Things: Kvůli pandemii je natáčení 4. řady zásadně odlišné | Fandíme seriálům
Netflix
Bratři Dufferovi, tvůrci seriálu, dokázali pandemii využít ve svůj prospěch.

Natáčení 4. řady Netflix seriálu Stranger Things začalo loni v únoru v litevském Vilniusu a následně se štáb přesunul do americké Georgie a Nového Mexika. Už v březnu ale musel Netflix práce zastavit kvůli nástupu pandemie koronaviru. Natáčení se znovu rozeběhlo v září a s přestávkami pokračuje dodnes.

O tom, jak tvorba nové série pokračuje, se rozpovídal Gaten Matarazzo, představitel Dustina. Vysvětlil, že jako herec teď dopředu nikdy neví nic jistě. Kdy bude znovu točit, v jakých přesně dnech nebo kdy bude definitivní konec. Nejistá doba má ale i svoje výhody.

Zatímco při natáčení předchozích sezon hlavní autoři, bratři Dufferovi, vždy napsali úvodní epizody, ty pak točili a zatímco se točily navazující epizody, oni horečnatě psali scénář pro poslední epizody, aby je následně měli podle čeho natáčet. Byli tak extrémně vytížení, moc toho nenaspali a nikdy nemohli být štábu a hercům tak plně k dispozici, jako kdyby seriál pouze psali nebo pouze režírovali. Nikdy to takhle nebylo v plánu, scenáristé by si přáli mít epizody napsané ještě před začátkem natáčení, ale časový pres a celková finanční realita to zkrátka nikdy neumožnily. Poslední epizody tak vždy byly napsané v obrovském spěchu, na poslední chvíli. Na finálním produktu to podle Matarazza nikdy nebylo poznat a dokonce si zaspekuloval, zda náhodou Dufferovi pod tlakem prostě nepodávají nejlepší výsledky.

O tom, že by takový přístup byl optimální ale můžeme asi zdravě pochybovat. Nicméně letos bylo všechno kvůli nestandardnímu harmonogramu úplně jinak. Po tom, co byla produkce na několik měsíců po propuknutí COVIDu zastavena, měli bratři Dufferovi dost času na to, aby tentokrát dokončili scénáře s předstihem. Když se začínalo točit v únoru, byla situace stejná jako v jiných letech. Byly hotové scénáře pro úvodní epizody a počítalo se s tím, že ty poslední se dopíší za pochodu. Ale jakmile se celý Hollywood na delší dobu zastavil, tak se scénáře mohly projednou dokončit v klidu. Matarazzo se domnívá, že se to na natáčení pozitivně podepsalo. Dufferovi se teď mohou plně soustředit na režii a nic je neruší.

Budeme doufat, že nečekaně získaný čas se na 4. sérii Stranger Things pozitivně podepíše i z diváckého pohledu.

Foto: Netflix

Zdroje: Collider

Přidat na Seznam.cz

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest