Little Birds: Dobový erotický surrealistický thriller, co stojí za vidění

Little Birds: Dobový erotický surrealistický thriller, co stojí za vidění | Fandíme seriálům
Starz
Zobrazit dalších 12 obrázků
Šestidílná minisérie s Juno Temple v hlavní roli nabídne moderní melodrama, jež diváky zavede na vtipnou, dojemnou a provokativní cestu ke svobodě.

Některé seriály se v záplavě konkurence zkrátka ztratí. Mnohdy je to veliká škoda, zapadlejší kousky jsou často zajímavější než provařené hity. Minisérie Little Birds od britského televizního kanálu Sky Atlantic, na kterém měla loni premiéru, unikla i nám. S novým uvedením v USA se ovšek rozjelo nové kolečko mediální propagace nový trailer naznačuje, že bychom tento kousek neměli minout.

Little Birds je šestidílná minisérie na motivy knih Anaïs Nin. Hlavní role si střihly Juno Temple, Yumna Marwan a Hugh Skinner. Minisérii napsala Sophia Al-Maria a o režii všech epizod se postarala Stacie Passon (Otřes mozku). V surrealistickém erotickém příběhu budeme následovat čerstvě vdanou ženu a jejího manžela na cestě do Tangeru, kde se jejich životy navždy změní. Více nám o tajemné minisérii prozradí synopse.

V Little Birds poznáváme newyorskou dědičku Lucy Savage připravenou na lásku a manželství v exotických podmínkách. Když ji ovšem její manžel nepřijme tak, jak očekávala, začne odkrývat překvapivý, rozmanitý a zvrhlý svět Tangeru roku 1955. Little Birds ovšem nejsou dobové drama o naivní mladé ženě v zahraničí, ale moderní příběh hrdinky, která se ztrácí a následně sama sebe poznává v hloubi králičí nory. To, co Lucy objeví, je svět v pohybu, země chvějící se na pokraji nezávislosti obývaná nesčetnými postavami včetně provokativní dominy Cherify Lamor, jež zvláštně přitáhne Lucynu pozornost. Little Birds je odvážný, podvratný moderní pohled na melodrama, který diváky zavede na vtipnou, dojemnou a provokativní cestu ke svobodě a nezávislosti.“

Synopse zní opravdu zajímavě a jak se můžete přesvědčit v ukázce, tvůrci nelžou. Minisérie působí provokativně, odvážně a vizuálně propracovaně. Dobové ladění je skvělé a každý záběr oplývá řadou pestrých barev. U kritiků si Little Birds také nevedou špatně. Padají rozporuplné názory, ale hlavní výtky směřují k nekonzistentnosti díla. Všichni se shodují na tom, že jde o unikátní surrealistický projekt, který se vám zaryje do paměti. Ovšem ne vždy to funguje tak, jak má.

Každopádně doufáme, že zajímavou sérii někdo nabídne i u nás. V galerii najdete plakát a fotografie.

Zdroj: ThePlaylist

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest