Hra o trůny: Původní představitelka Daenerys prozradila, proč odešla hned po první epizodě

Hra o trůny: Původní představitelka Daenerys prozradila, proč odešla hned po první epizodě | Fandíme seriálům
HBO
Nechybělo mnoho a místo Emilie Clarke bychom v roli Matky draků znali Tamzin Merchant. Donedávna však nebylo úplně jasné, proč ke změně v obsazení došlo.

Že původní pilotní díl Hry o trůny nebyl zrovna terno, jsme rozebírali i na našich stránkách. Vyvolával rozpačité dojmy a s nejednou úpravou byl téměř celý přetočen. Jedna z drastických změn se týkala postavy Daenerys, ke které už neodmyslitelně patří Emilia Clarke. Původní volbou byla Tamzin Merchant (seriály Tudorovci, Carnival Row) a důvod, proč z její účasti sešlo, byl dosud zahalen tajemstvím.

„Natáčení pilotního dílu byla vážně ohromná lekce. Bylo to potvrzení mého naslouchání instinktům a jejich vyslyšení, protože jsem se pokusila vycouvat a během procesu podpisu smlouvy jsem také vycouvala. Zpět jsem se vrátila na popud pár přesvědčivých lidí. Pak jsem se ocitla nahá a s obavami v Maroku a jezdila na koni, který byl zjevně víc nadšený, že tam je, než jsem byla já,“ shrnula herečka své naverbování i události z placu. Se zmínkou o koni narážela na historku spjatou s nepovedenou milostní scénou s Jasonem Momoou. Během ní se filmařům v záběru objevil kůň s erekcí.

Tamzin pak dál hovořila o naslouchání svým pocitům: „Když ve svém nitru cítím, že příběh není tím, co mě nadchne, neměla bych se snažit být nadšená proto, že jiní lidé říkají, že bych nadšená měla být. Nejsem vyučená herečka, mám jen instinkty. A to, co mně nabudí, co mě vtáhne, je přesvědčivý příběh a přesvědčivý charakter. Takže tím pro mě Hra o trůny nikdy nebyla,“ uzavřela tuto kapitolu a dodala, že díky své neúčasti může být dnes tou kreativní osobou, jakou se stala. Slovy o tom, že je postava Daenerys ikonická obzvlášť díky Emilii Clarke, se nezapomněla poklonit své následnici.

Michael Lombardo, bývalý programový ředitel HBO, k situaci před časem řekl, že i přes výkony Tamzin, chemie mezi ní a Jasonem nefungovala dle představ. Jason Momoa to potvrdil tím, že vše dokonale zapadlo až s příchodem Emilie Clarke. Asistent produkce Brian Cogman řekl, že Tamzin si vedla výtečně, ale Clarke se pro Daenerys narodila. Pro celý štáb pak měla být dohoda o ukončení spolupráce s Tamzin Merchant jedním z nejtěžších úkolů.

Zdroje: EW I, II

Přidat na Seznam.cz

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest