Solos: Nová sci-fi antologie je narvaná hvězdami – Trailer

Solos: Nová sci-fi antologie je narvaná hvězdami – Trailer | Fandíme seriálům
Amazon Prime Video
Zobrazit dalších 14 obrázků
Vesmírné lety, cestování v čase, umělá inteligence a mnoho dalšího v nové experimentální sérii.

Streamovací služba Amazon Prime představuje novou seriálovou antologii o sedmi epizodách. Autorem série je David Weil (Hunters, The Twilight Zone), který si pochvaluje, že mohl realizovat něco, co je v běžných filmech nebo seriálech prakticky nemožné. Název Solos je opravdu výstižný, protože jednotlivé, zhruba půlhodinové, příběhy stojí na monolozích jednotlivých postav. Tvůrci kombinují divadelní přístup a science fiction a každá epizoda byla velkou výzvou, když se ji tvůrci snažili udělat vypravěčsky zajímavou navzdory tomu, že v nich chybějí exploze, výrazné skoky v čase nebo prostoru apod.

Klíčem k tomu, aby se neortodoxní projekt podařilo realizovat, bylo silné herecké obsazení. V ústředních rolích tak vystupují: Anne Hathaway (Bídníci, Interstellar) jako vědkyně, která objevila cestování v čase. Nicole Beharie (Miss Juneteenth, Ospalá díra) jako těhotná žena, která žije sama v lesích a připravuje se na domácí porod. Helen Mirren (Královna, Gosford Park) jako osamělá pasažérka raketoplánu, jenž míří hlouběji a hlouběji do vesmíru. Uzo Aduba (Orange Is the New Black, Mrs. America) jako žena, který si zvykla na pandemický styl života a dlouho po odeznění nákazy se zdráhá uvěřit tomu, že je venku bezpečno. Anthony Mackie (The Falcon and The Winter Soldier, Půjčovna masa) jako otec od rodiny, který umírá a zvolí kontroverzní technologické řešení, aby jeho rodina nemusela žít bez něj. Constance Wu (Šíleně bohatí Asiati, Huangovi v Americe) jako žena, která už celé věky sedí v čekárně a tuší, že je to odplata za něco, co v minulosti provedla. Dan Stevens (Legion, Panství Downton) a Morgan Freeman (Vykoupení z věznice Shawshank, Sedm) hrají v jediné epizodě, která má dvě postavy. Freemanova postava bojuje s Alzheimerem a možná žila mnoho zapomenutých životů. Stevens se snaží se ztrátou paměti pomoci, ale jeho motivace je zakalená.

Solos je sedmidílná antologie, která se zaměřuje na podivnost, krásu, srdcebol, humor a úžasné pravdy o tom, co to znamená být člověkem. Série se odehrává v současnosti i budoucnosti a řeší cestování v čase, umělou inteligenci, individuální cestování napříč vesmírem, intrikující chytré domácnosti, tajemné čekárny, léčbu plodnosti blízké budoucnosti a ilegální transplantáty paměti. To vše pro osvětlení hlubšího významu mezilidského spojení. Série bude uvedena 21. května.

Podklady a foto: Amazon Prime Video

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest