Arcane: První trailer ukazuje seriál z videoherního světa League of Legends

Arcane: První trailer ukazuje seriál z videoherního světa League of Legends | Fandíme seriálům
Netflix/Riot Games
Zobrazit dalších 9 obrázků
Animovaná série z prostředí jedné z nejúspěšnějších videoher všech dob se letos ukáže na Netflixu.

Filmové a seriálové adaptace videoher mají notoricky velice špatnou reputaci a často se o nich mluví jako o prokletém žánru. Každopádně, přestože je až podivuhodné, že se populární hry tak často nedaří převést na plátna, stále se najdou výjimky. Jako vhodné prostředí pro zpracování videoher se alespoň dosud ukázal animovaný formát. Zejména Netflix slavil v posledních letech úspěch s výborně přijatým seriálem Castlevania, potenciál tady tím pádem rozhodně existuje. A už brzy se tento potenciál pokusí streamovací gigant opět vytěžit, tentokrát s ještě větší videoherní značkou pod křídly – League of Legends.

Resident Evil: Infinite Darkness - Nový trailer chystaného Netflix seriálu
 

Populární online videohra se řadí mezi nejvýdělečnější tituly všech dob a je jedním z etalonů žánru MOBA (Massive Online Battle Arena), ve kterém jsou proti sobě obecně postaveny dva týmy hráčů bojující v uzavřené aréně. V případě League of Legends se jedná o svět zpravidla ovlivněný fantasy prostředím, který se může pyšnit poměrně bohatým a různorodým příběhovým pozadím.

Právě to mnohem blíže prozkoumáme v připravovaném animovaném seriálu nesoucím název Arcane. Ten by se měl podrobněji podívat na celý fiktivní svět Runeterra a také na osudy a historii některých hratelných postav z videohry. První pohled na seriál nám nedávno naskytl krátký trailer, který nenabízí přehršel informací, ale alespoň nám dovoluje nahlédnout na samotnou výtvarnou složku. Konkrétně můžeme sledovat, že se tvůrci rozhodli využít počítačem generovanou animaci, ve které však stále alespoň zdánlivě najdeme některé kreslené prvky. O tom, zda se Netflixu podaří opět prolomit videoherní kletbu, se dozvíme už letos na podzim.

Podklady a foto: Netflix

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest