Ztracený symbol: Nový příběh ze světa Da Vinciho kódu v první upoutávce

Ztracený symbol: Nový příběh ze světa Da Vinciho kódu v první upoutávce | Fandíme seriálům
Peacock
Zobrazit další 4 obrázky
Profesor symbologie z pera Dana Browna se vrací, tentokrát na malé obrazovky.

Záhadologické romány Dana Browna se staly samy o sobě fenoménem. Jejich slávu ještě posílily úspěšné celovečerní filmy s Tomem Hanksem. Tedy přesněji řečeno, úspěšné byly první dva – Šifra mistra Leonarda (Da Vinciho kód) a Andělé a démoni. S Infernem už to tak slavné nebylo. Přípravy filmu podle dalšího románu, Ztraceného symbolu, vyšuměly do prázdna a namísto celovečeráku se začal připravovat seriál. Ten se chystá už od roku 2019 a teď je tu konečně první trailer.

Ten odhaluje, že se nakonec seriál nebude jmenovat Langdon, jak se jeden čas zamýšlelo, ale zkrátka Ztracený symbol. Ashley Zukerman vystřídal v hlavní roli Toma Hankse a zatím působí celkem jako studený psí čumák. Přirozené Hanksovo charisma stoickému profesorovi dost chybí. Připisování vyšších významů banálním symbolům je v upoutávce podobně přitažené za vlasy, jako bylo v celovečerních filmech. Zároveň ale odhalování tajných chodeb a řešení pradávných rébusů dovede být divácky vděčné, stejně jako šílení psychopati posedlí mystikou. Potenciál pro nenáročnou zábavu tu tedy určitě je.

Dan Brown napsal Ztracený symbol jako v pořadí třetí příběh s Langdonem. Nějakou dobu to vypadalo, že v seriálovém zpracování bude dějově těm ostatním předcházet, nakonec se však zdá, že The Lost Symbol následuje události Šifry mistra Leonarda, tak jako je to v knihách. V hlavních rolích vystupují Ashley Zukerman, Valorie Curry, Sumalee Montano, Rick Gonzalez, Eddie Izzard nebo Beau Knapp. Showrunnerem je Daniel Cerone, jenž pracoval na seriálech Dexter, Mentalista či Černá listina. Pilotní epizodu natočil Dan Trachtenberg (Ulice Cloverfield 10, seriály The Boys, Černé zrcadlo). Seriál je vyráběný pro streamovací službu Peacock, která zatím není v ČR k dispozici. Podobně výrazný projekt však jistě dříve či později zakoupí do distribuce nějaká lokální služba nebo stanice. Termín uvedení zatím není známý. Na závěr ještě synopse knižního vydání:

Po Andělech a démonech a Šifře mistra Leonarda je to již třetí příběh se symbologem Robertem Langdonem. Tentokrát neopustí domácí půdu a po svých předchozích zběsilých šetřeních v evropské kolébce (Římě, Vatikánu, Paříži a Londýně) se prvně zaplete do noční dešifrovací honičky na území USA, přímo v jeho hlavním městě Washingtonu. K řešení záhady je profesor Langdon i tentokrát vyzván velmi bizarním způsobem: hrůzostrašným předmětem ležícím na zemi v Kapitolu, ukazujícím na stropní fresku s obrazem George Washingtona, který je tam zpodobněn jako bůh. A není samozřejmě náhodou, že tento bývalý americký prezident položil roku 1793 základní kámen Kapitolu se zednářským kladívkem a zednářskou lžící v rukou...

Podklady a foto: Peacock

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest