Scarface and the Untouchable: Mafián Al Capone bude středem nového seriálu

Scarface and the Untouchable: Mafián Al Capone bude středem nového seriálu | Fandíme seriálům
Vertical Entertainment
Nová série proti Caponemu postaví jeho velkého oponenta, prohibičního agenta Eliota Nesse.

Mafián Al Capone už se na plátna a obrazovky prodral nesčetněkrát. Robert De Niro jej hrál v Nedotknutelných, Eric Roberts ve snímku The Lost Capone, F. Murray Abraham v Dillinger and Capone, Jon Bernthal v Noci v muzeu, Stephen Graham v Mafii v Atlantic City nebo Tom Hardy v Caponem. Teď se mafiánův život dočká dalšího zpracování.

Chystá se seriál Scarface and the Untouchable, jenž zvěční Caponeův souboj s Eliotem Nessem, vrchním vyšetřovatelem úřadu pro prohibici v Chicagu. Seriál chystá Ben Jacoby, který vychází z faktografické knihy Scarface and the Untouchable: Al Capone, Eliot Ness and the Battle for Chicago (Zjizvená tvář a Nedotknutelný: Al Capone, Eliot Ness a bitva o Chicago) od Brada Schwartze.

Kniha popisuje život Caponea a Nesse za časů prohibice v Chicagu. Je označována jako „definitivní historie gangsterské éry v Chicagu“. Byla napsána na základě mnohaletých rešerší primárních zdrojů, osobní korespondence Nesse a jeho společníků, teprve nedávno uvolněných federálních dokumentů a dlouho zapomenutých kriminálních magazínů, které otiskovaly rozhovory s mafiány i muži zákona. Seriál slibuje nabídnout pohled na industrializaci, politiku za časů prohibice, masmédia doby, životní zkušenost imigrantů, tehdejší práci bezpečnostních složek a počátky organizovaného zločinu. Pokryje období od 20. let po velkou depresi, události ze slumů i Bílého domu. Ukáže, jak Capone zorganizoval zločin na úrovni, v jaké se to do té doby nikdy nepodařilo a jak se Eliot Ness snažil reformovat policejní složky, aby s mafiány dokázaly držet krok.

Foto je ilustrační (Tom Hardy jako Al Capone)

Zdroj: Deadline

Přidat na Seznam.cz

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest