Rudá královna: Fantasy svět plný superschopností míří do televize

Rudá královna: Fantasy svět plný superschopností míří do televize | Fandíme seriálům
HarperTeen
Elizabeth Banks chystá seriálové zpracování populárního fantasy románu.

V časech, kdy Harry Potter, Stmívání nebo Hunger Games trhaly rekordy v prodejnosti, se s románovou fantastikou pro mládež doslova roztrhl pytel. Šanci dostávaly dosud přehlížené tituly, popřípadě se v rámci módní vlny psaly nové. Celá řada z nich se dočkala filmového nebo seriálového zpracování a u ještě většího počtu se objevily alespoň zprávy o tom, že se zpracování chystá. Rudá královna (Red Queen) působí dojmem, že by nemuselo zůstat jen u planých slibů a projekt se opravdu zrealizuje.

Předlohu napsala v roce 2015 Victoria Aveyard, jež už stačila připravit tři pokračování. Vyprávění je zasazené do světa, kde je společnost rozdělená na dvě neslučitelné kasty. Jsou tu lidé se stříbrnou krví, vládnoucí elita, jejíž členové oplývají nadlidskými schopnostmi. Lidé s rudou krví jsou v pozici chudých poddaných. Hrdinkou je sedmnáctiletá Mare Barrow, jež se narodila s rudou krví a je přesvědčená o tom, že tím je její život jasně nalinkovaný. Mare však zjišťuje, že má má superschopnosti podobné těm, jaké mají členové stříbrné elity. Nenávidění Stříbrní ji přijmou do svého středu, aby měli její síly pod kontrolou, avšak hrdinka tajně spolupracuje s Rudou gardou, militantní odbojovou skupinou, která se snaží svrhnout stříbrný režim.

Režíruje Elizabeth Banks, jenž shodou okolností hrála jednu z hlavních rolí právě v Hunger Games. Jako režisérka má za sebou Ladíme 2 a Charlieho andílky. Banks také má v seriálu dostat jednu z klíčových vedlejších rolí, spekuluje se o tom, že by mohla ztvárnit královnu Elaru Merandus. Banks se kolem projektu motá už kolem roku 2015, kdy se myšlenky na zfilmování objevily poprvé. Teď se projektu chopila streamovací služba Peacock a věci se hýbou kupředu. Hlavními scenáristy budou Beth Schwartz, jež pracovala na seriálech Arrow či Legends of Tomorrow, a samotná autorka předlohy Victoria Aveyard.

Foto je ilustrační, přebal knižní předlohy

Zdroj: Collider

Přidat na Seznam.cz

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest