The Beatles: Get Back – Čeká nás šestihodinový pohled pod kůži kapely

The Beatles: Get Back – Čeká nás šestihodinový pohled pod kůži kapely | Fandíme seriálům
Linda McCartney / Paul McCartney
Po třech letech usilovné práce poskládal režisér Peter Jackson (Pán prstenů) z dosud neviděných záběrů údajně dosud nejintimnější pohled na slavnou kapelu.

Režisér Peter Jackson se proslavil velkofilmy (Pán prstenů), v posledních letech se však věnuje přípravě historických dokumentů. Nejdřív z archivních záběrů připravil snímek o první světové válce Nikdy nezestárnou (2018). Jako další téma si Jackson vybral kapelu The Beatles. Projekt The Beatles: Get Back se původně připravoval jako celovečerní film, nakonec se jej dočkáme v podobě třídílné minisérie v celkové délce zhruba šesti hodin. Minisérie bude zveřejněná na službě Disney+ ve třech dnech od 25. do 27. listopadu.

Jackson novinku připravil podobným způsobem jako Nikdy nezestárnou. Prošel ohromné kvantum archivních materiálů, ty restauroval a sestříhal z nich divácky zajímavý ucelený balíček. Na projektu Peter pracuje už tři roky. Vycházel výhradně z dosud neviděných záběrů, které by podle Disneyho měly nabídnout bezprecedentní pohled na vztahy a tvůrčí proces jedné z nejvlivnějších kapel všech dob.

Konkrétně Jackson dostal přístup k více než 60 hodinám dosud nezveřejněného videomateriálu a 150 hodinám dosud neslyšených audionahrávek, které filmař Michael Lindsay-Hogg pořídil v lednu roku 1969, kdy se kapela sešla ve studiu, aby se připravila na svůj první společný koncert po více než dvou letech. Konkrétně jde o legendární show na střeše londýnské budovy Apple, jež se pro kapelu zároveň stala tou poslední. Ta dosud nikdy nebyla uveřejněna ve své plné délce, což by Jacksonův dokument měl změnit. Ve studiu se kapela snažila pro vystoupení připravit nový materiál, který se nakonec objevil na dvou finálních deskách – Abbey Road a Let It Be.

Je známo, že ve studiu panovala často extrémně napjatá atmosféra a konec kapely už visel ve vzduchu. Je možné, že Jackson hrany trochu obrousí. K archivním záběrům řekl: „Výjimečné záběry Michaela Lindsayho-Hogga v jistém smyslu zachycují několik různých příběhů. Příběh přátel a individualit. Je to příběh lidských slabostí i božského partnerství. Je o podrobné svědectví tvůrčího procesu a tlaku, pod kterým vznikaly ikonické písně, ve společenském klimatu začátku roku 69. Ale není to nostalgické vzpomínání. Je to syrové, upřímné a lidské. Během šesti hodin poznáte The Beatles z takové blízkosti, že jste ani netušili, že by to mohlo být možné.“

Jackson také poděkoval za to, že směl příběh připravit v takové podobě, jakou by podle něj měl mít. Snímek vznikl za podpory Paula McCartneyho, Ringa Starra, Yoko Ono Lennon a Olivie Harrison.

Zdroj: Deadline

Přidat na Seznam.cz

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest