House of The Dragon využije virtuální technologii jako Mandalorian

House of The Dragon využije virtuální technologii jako Mandalorian | Fandíme seriálům
HBO
Zobrazit další 2 obrázky
Šéf HBO zdůrazňuje, že krom House of The Dragon momentálně žádný další seriál ze světa Hry o trůny není v přípravě.

Pandemie i dnes zasahuje do toho, jak probíhají natáčení filmů a seriálů. Stále panuje velká poptávka po natáčení v maximálně kontrolovaném prostředí. Některé štáby kvůli tomu postavily kulisy, namísto toho, aby točily v ulicích (The Batman, Red Notice), jiné exteriérové scény přepisují nebo využijí častěji možností práce před zeleným plátnem. Na jeho místě (nebo v součinnosti s ním) se postupně rozšiřuje také technologie virtuálního ateliéru.

Ta spočívá v tom, že se kolem scény natáhne obří zahnutá obrazovka s ultra vysokým rozlišením, na kterou jdou promítat naprosto věrné záběry (ať už předtočené nebo počítačově vytvořené) libovolného okolního prostředí. Hercům se takto hraje snáze, než před neutrálním zeleným pozadím, kde si všechno musejí představit. Různé formy projekcí se využívají v Hollywoodu léta (už v černobílých filmech se při natáčení jízdy automobilu stavělo statické auto před plátno se záběry ubíhající silnice), ale až Star Wars seriál The Mandalorian zpropagoval technologii v podobě, v jaké ji známe dnes a rozšířil tak její používání.

Studio Warner Bros. ve svých ateliérech v anglickém Leavesdenu postavilo nové haly a jedna z nich nabídne právě obří virtuální scénu. Jako první ji využije štáb připravované fantasy série House of The Dragon, jež nás opět zavede do světa Hry o trůny. Zatím můžeme pouze spekulovat, zda to novým dobrodružstvím ze Západozemí dodá ještě větší rozmach, anebo naopak některé scény budou působit stísněně a skutečné kulisy nebo exteriéry budou viditelně chybět. Nemusíme se však bát, že by se seriál zbavoval skutečných scén úplně. Již dříve jsme viděli herce natáčet na venkovních lokacích a po natáčení v Británii se štáb chystá také do Portugalska a Španělska.

O budoucnosti Hry o trůny krátce promluvil na novinářské prezentaci také Casey Bloys, programový ředitel HBO. Ten zopakoval, že House of The Dragon je v tuhle chvíli skutečně jediný odsouhlasený seriál ze světa Hry o trůny, který se reálně připravuje. Existuje celá řada dalších projektů, které jsou ve stádiu psaní scénáře nebo námětu. Protože je o Hru o trůny u veřejnosti obrovský zájem, tak se zprávy o těchto rozpracovaných projektech dostávají ven, nicméně to nemusí nutně znamenat, že kterýkoliv z projektů bude reálně natočený. Ale vývoj pokračuje a HBO se kdykoliv může rozhodnout, že House of The Dragon doplní na obrazovkách třeba seriál 10 000 lodí.

Zdroje: Deadline I, II, Watchers on the Wall

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest