The Last of Us: HBO chystá jeden z vůbec nejdražších televizních seriálů

The Last of Us: HBO chystá jeden z vůbec nejdražších televizních seriálů | Fandíme seriálům
Sony Computer Entertainment
Do chystaného postapokalyptického seriálu byl obsazený jeden z herců z videoherní předlohy.

Další velký projekt, jenž HBO do budoucnosti pro své diváky připravuje, je adaptace videohry The Last of Us. Natočit postapokalyptický příběh patřičně rozmáchle nebude přitom nic levného. Kabelová stanice pro první řadu připravuje deset epizod a nebude na nich šetřit.

Podle Damiana Pettiho, šéfa odborové organizace IATSE, která zastupuje filmaře a řemeslníky, kteří na projektu pracují, částky vynaložené za jednotlivé epizody přesahují 10 milionů dolarů! I kdyby Petti hovořil o kanadských dolarech, pořád bychom se bavili o jednom z nejdražších seriálů HBO. Dosud byla pro stanici nejdražší Hra o trůny. Tam 10 epizod na sérii měla naposledy 6. řada, kde jedna epizoda stála 6-7 milionů. V závěrečné 8. řadě už ty částky byly více než dvojnásobné, nicméně tehdy šlo o výjimečný případ a zkrácenou sezonu o šesti epizodách, kdy tedy celkově vystačilo na natáčení asi 90 milionů.

Důležité je nicméně to, že na podobné rozpočty si tvůrci Game of Thrones sáhli teprve po letech, kdy už byl seriál ověřený hit. Vypadá to, že v The Last of UsHBO už od začátku hodně velkou důvěru, když už za první řadu neváhá zaplatit vysokou částku. Pokud jde o ty nejdražší seriály současnosti, tak u The Mandaloriana se mluví o 15 milionech za epizodu, u Marvel seriálů jako The Falcon and The Winter Soldier už je to 25. A u nové seriálové verze Pána prstenů se předpokládá, že stojí minimálně 27 milionů za epizodu. Oproti tomu The Last of Us vlastně docela levná záležitost, zároveň ale pořád platí, že krom Hry o trůny HBO prakticky nic takhle drahého dosud netočilo. Herní vývojář David Scott Jaffe (Twisted Metal, God of War) potom tvrdí, že seriál bude mít také tu vůbec nejdražší pilotní epizodu, jakou kdy HBO natočilo.

Krom finančních se objevily také castingové novinky. Do seriálu byl obsazený Jefrey Pierce. Ten ve videoherní předloze namluvil postavu Tommyho. V seriálu si zahraje jinou postavu – Perryho, rebela v karanténní zóně. Krom něj se k obsazení připojili také Murray Bartlett a Con O’Neil, kteří hrají Franka a Billa, dva přeživší apokalypsy, kteří žijí sami ve svém vlastním izolovaném městě.

Příběh herní předlohy je zasazen do nepříliš vzdálené post-apokalyptické budoucnosti, kde drtivou většinu lidstva napadla podivná nákaza ve formě houby, jejíž spory si razí cestu vzduchem a dokážou napadnout jakýkoliv živý druh. Města pohltila příroda, po nichž se teď pohybují nakažení lidé. Morální zásady jsou už dávno fuč a přeživší se vraždí kvůli potravě a dalším věcem, jež jim pomohou přežít další den. Hlavními hrdiny jsou veterán Joel, který už má něco za sebou a dívenka Ellie, již má Joe eskortovat napříč pustinou. Společnými silami cestují přes to co zbylo ze Spojených států. Cesta je však plná nástrah a nepříjemných překvapení.

V hlavních rolích adaptace vystupují Pedro Pascal a Bella Ramsey. Doplňují je Gabriel Luna a Merle Dandridge. Hlavními scenáristy jsou Neil Druckmann, spoluautor videoher, a Craig Mazin, scenárista ceněného Černobylu.

Zdroje: Forbes, CTV News, David Scott Jaffe, Deadline

Přidat na Seznam.cz

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest