Blade Runner: Black Lotus – Kultovní sci-fi série v novém traileru nasadila animovaný kabát

Blade Runner: Black Lotus – Kultovní sci-fi série v novém traileru nasadila animovaný kabát | Fandíme seriálům
Adult Swim/Crunchyroll
Zobrazit dalších 9 obrázků
Nový seriál se odehrává v období mezi celovečerními snímky a odhaluje dosud neprobádanou etapu dystopického světa.

Blade Runner patří k jedněm z nejikoničtějších sci-fi značek a jak původní snímek Ridleyho Scotta, tak i čtyři roky staré pokračování z taktovky Denise Villeneuva patří k tomu nejlepšímu, co žánr dokáže nabídnout. Série se však přesto nikdy netěšila vyloženě výrazného komerčního úspěchu – právě zmíněný sequel Blade Runner 2049 na sebe i přes nadšené recenze v kinech zřejmě ani nevydělal. Hollywood přesto ve franšíze a jejím do značné míry neprobádaném světě očividně stále vidí potenciál – v jiném případě bychom totiž nejspíše nedostali seriál nesoucí název Blade Runner: Black Lotus.

Blade Runner se s novou sérií dostává do relativně neprobádaného území v podobě anime formátu. Do žánru japonské animace se značka vrhla již před 4 lety v podobě krátkého snímku nesoucího název Black Out 2022, nyní se však již jedná o plnohodnotný třináctidílný seriál.

Dune: The Sisterhood: Seriál ze světa Duny má šéfku a může do výroby
 

Příběhově nový projekt nepřímo navazuje na děj zmíněného kraťasu, reaguje tedy na následky události známé ve světě Blade Runnera jako The Blackout – masivního výpadku elektřiny, během kterého byla vymazána veškerá elektronická data týkající se replikantů a dalších podstatné záznamy. Přesněji se ocitáme v roce 2032 a sledujeme osud protagonistky Elle známé jako Black Lotus. Dostáváme se na opačnou stranu barikády oproti předešlým hlavním hrdinům – Elle totiž není Blade Runnerkou, nýbrž zběhlou replikantkou.

V hlavních dabérských rolích se objeví Jessica Henwick (Hra o trůny), Wes Bentley (Americká krása), Brian Cox (X-Men 2) nebo Barkhad Abdi, který se po Blade Runner 2049 opět ukáže jako postava Doca Badgera. Režie se ujali Shinji Aramaki a Kenji Kamiyama. Premiéra proběhne letos na podzim na stanici Adult Swim a online platformě Crunchyroll. Níže si můžete spustit nový trailer, který naplno ukazuje audiovizuál a lehce láká i na příběh, a také celý zmíněný kraťas Black Out 2022.

Zdroj: Movieweb

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Blade Runner

25.06.1982 | USA, Velká Británie, Hong Kong
Sci-Fi, Drama, Thriller
Info o filmu

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest