Vetřelec: Seriálové zpracování přinese třídní střet

Vetřelec: Seriálové zpracování přinese třídní střet | Fandíme seriálům
20th Century Fox
Vetřelci jsou sice hrozní, ale v rozervané společnosti dovedou nadělat o to větší paseku. A lidé vlastně nejsou o moc lepší.

Je oficiálně potvrzené, že Noah Hawley, tvůrce sérií jako Fargo nebo Legion, připraví nový seriál ze světa Vetřelce. Začátkem července Hawley poskytl delší interview magazínu Vanity Fair. V tom uváděl, jak se nechce zaměřit na Ellen Ripley, jejíž příběh považuje za ukončený, a hovořil o tom, co ve snímku považuje za důležité. Vetřelce vnímá jako střet mezi lidskou primální minulostí a umělou inteligencí budoucnosti, kdy se nás oba póly snaží zabít. A Hawley také prozradil, že zatímco dosavadní vetřelčí příběhy byly soustředěné na konkrétní izolované místo, on chce látku daleko víc otevřít.

Tuhle část rozhovoru řešila většina filmových médií. Tak trochu ale ušla širší pozornosti druhá část, kde se Noah rozpovídal také o společenské stránce Vetřelce.

Vetřelce vnímá jako příběh o nerovnosti. Už první film ze 70. let je o posádce v montérkách, která je anonymní korporací hnána v „náklaďáku“ napříč vesmírem. Ve Vetřelcích možná postupujeme po společenském žebříčku o stupínek výš, ale vrcholek pyramidy je stále v nedohlednu. Stále se setkáváme pouze s nižším managementem, s lidmi, které najmete na špinavou práci. V Hawleyho seriálu potkáme i ty, kteří všechno řídí. Uvidíme, co se stane, když nerovnost, se kterou se lidstvo potýká, zůstane nevyřešená. Co se společnosti stane, když nezavládne sociální smír a nepřijde se na to, jak hojnost rozprostřít napříč populací? Ellen Ripley ve Vetřelcích říká: „Nevím, který živočišný druh je horší. Oni se alespoň navzájem nepodrážejí kvůli debilním procentům“.

Zřejmě tedy v sérii můžeme čekat zajímavou paralelu, kdy uvidíme, jak se rozdělená společnost zachová, když má v rukou Vetřelce a zároveň bude patrné, že se k sobě lidi umějí chovat strašně i bez monster z vesmíru.

Foto je ilustrační - Filmový Vetřelec

Zdroj: Vanity Fair

Přidat na Seznam.cz

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest