Dopesick: Zločinný obchod s lidskou bolestí jako napínavý thriller

Dopesick: Zločinný obchod s lidskou bolestí jako napínavý thriller | Fandíme seriálům
Hulu
Zobrazit další 2 obrázky
Pusťte si upoutávku pro nový seriál, jenž inspirovaly skutečné události opioidové krize.

Jako zkušení diváci televizních filmů a seriálů to známe všichni: Jakmile v jen trochu seriózním příběhu začne brát postava prášky na bolest, obvykle to nezadržitelně směřuje k závislosti. Může to působit jako klišé, ale vychází to z reality, kdy množství předepsaných léčiv koreluje s nárůstem počtu závislých. Ve Spojených státech je dramatický nárůst závislých na lécích proti bolesti označován za opioidovou krizi, kdy jsou za spoluviníky situace označovány farmaceutické společnosti, jež pilulky nasazují do prodeje spolu s agresivním marketingem, zamlčováním nebo vyloženě lhaním o návykovosti a obecně lživým informováním.

Nová minisérie Dopesick se tématem opioidové krize zaobírá. Vychází z faktografické knihy Dopesick: Dealers, Doctors and the Drug Company that Addicted America (Dopesick: Dealeři, doktoři a farmaceutické firmy, kteří udělali z Američanů závisláky) od Beth Macy. Kniha popisovala situaci napříč desetiletími a z mnoha různých úhlů pohledu, kdy na konkrétních jednotlivcích vykresluje dopad opioidů. Chystaná minisérie volí podobný přístup, kdy ukazuje perspektivu doktorů, pacientů, výrobců léčiv, marketérů, bojovníků s opioidovou krizí a dalších.

Sérii vytvořil Danny Strong, spoluautor seriálu Empire. Režíroval Barry Levinson, podepsaný například pod Rain Manem. V hlavních rolích Michael Keaton, Peter Sarsgaard, Kaitlyn Dever, Will Poulter, John Hoogenakker, Rosario Dawson a Michael Stuhlbarg. Trailer seriál vykresluje jako vzrušující thriller a s premiérou se počítá na 13. října, kdy novinku uvede služba Hulu. Od té často pořady přebírá české HBO.

Podklady a foto: Hulu

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest