Kolo času: Nová fantasy série je na půl cesty mezi LOTRem a Hrou o trůny

Kolo času: Nová fantasy série je na půl cesty mezi LOTRem a Hrou o trůny | Fandíme seriálům
Amazon Prime Video
Zobrazit další 3 obrázky
Tvůrci blíže představují novou fantasy ságu, jež se natáčí v Česku. Koukněte na nové fotky.

Magazín Entertainment Weekly přinesl velké preview série Kolo času (The Wheel of Time), jejíž první řadu Amazon Prime Video nabídne divákům už letos v listopadu. Krom toho, že jsou tu nové fotografie (k vidění dole v galerii), tak také filmaři v čele s hlavním scenáristou Rafem Judkinsem a herečkou Rosamund Pike pohovořili o tom, co vlastně od seriálu můžeme očekávat.

Judkins Kolo času charakterizuje jako určitý přechod od Pána prstenů ke Hře o trůny. Pán prstenů byl hodně mytologický, fantaskní a heroický. Hra o trůny se snaží o daleko plastičtější vykreslení jednotlivých postav s rozmanitými zájmy, nabízí dospělejší témata a ztvárnění politiky svého světa. Kolo času se odehrává ve světě plném magie, má heroický tah na branku, ale zároveň dostáváme široký ansámbl postav s různorodými pohledy na věc a komplexní svět, kde nic není černé nebo bílé.

Klíčový je pro Kolo času silný ženský element. V minulosti dokázali magickou „Jedinou sílu“ užívat jak muži, tak ženy. Když však na svět zaútočilo zlo známé jako „Temný“, mužští uživatelé Jedné síly začali na světě působit vážné problémy a málem jej zničili. Od té doby ženy sdružené v řádu Aes Sedai loví všechny muže, u nichž se magické schopnosti projeví. Následně jsou o své schopnosti připraveni, což pro ně může být smrtelné.

V příběhu jeden takový muž vystupuje. Říká si Logain (hraje jej Álvaro Morte), věří, že magické schopnosti jej předurčují ke kralování a sám sebe označuje za reinkarnaci Draka, dávno ztraceného mesiáše. Na jeho příkladě je vidět, jak jsou mužští uživatelé magie nebezpeční.

Do příběhu vstupujeme spolu s Moiraine (Rosamund Pike), Aes Sedai, která zachrání skupinu mladých vesničanů poté, co monstra napadnou jejich rodnou hroudu. Omladina Moiraine příliš nevěří, ale musí se na na ni spolehnout, protože je pro ně průvodcem v širém neznámém světě. Jejich životy se změnily navždy a vydávají se na velkou pouť, při které buď zachrání nebo zničí lidstvo. Aniž by to totiž tušili, jeden z mladých mužů v sobě má „jiskru“ a je spojený s drakem. Mladými muži jsou Rand (Josha Stradowski), Mat (Barney Harris) a Perrin (Marcus Rutherford), které doplňují ještě dívky Egwene (Madeleine Madden) a Nynaeve (Zoë Robins).

Připomínáme, že se seriál natáčí převážně v Česku, kde krom krásné krajiny filmaři využívají také naše ateliéry a jejich šikovné řemeslníky. Vrchní scenárista Judkins se například chlubí tím, že aby diváky ohromili, postavili skutečnou kulisu Shadar Logoth, lokace, kterou hrdinové navštíví pouze krátce, ale je extrémně důležitá. Jde o nechvalně proslulé opuštěné město, jež v sobě má tak zlou energii, že se tam neodváží ani monstrózní Tollocové, kteří hrdiny v příběhu pronásledují.

Zatím byla odsouhlasena druhá řada, nicméně knižní předloha má celkem 14 částí. Jak filmaři zajistí dostatečný úspěch na to, aby je Amazon nechal zrealizovat celou ságu? Judkins tvrdí, že prostě jen musí dobře vypíchnout z knih to nejdůležitější a diváci si příběh zamilují, protože předloha je zkrátka tak dobrá.

Osobně jsem toho z předlohy četl jen naprosté minimum, takže budu doufat, že má Rafe pravdu, protože rozmáchlých fantasy příběhů není nikdy dost.

Kolo času je chystaný fantasy seriál z produkce Amazonu, který bude konkurovat Pánovi prstenů a chce navázat na úspěch Hry o trůny. Projekt produkuje a píše Rafe Judkins a hlavní role se ujala Rosamunde Pike. Mezi další členy obsazení patří Daniel Henney, Madeline Madden, Marcus Rutherford, Barney Harris, Zoe Robins a Josha Stradowski. Příběh se odehrává ve světe, kde existuje magie, ale pouze hrstka vyvolených žen zvaných Aes Sedai jí vládne. Hlavní hrdinkou je Moiraine, členka řádu, která se ujme pěti mladých lidí, poté, co jejich rodnou vesnici napadnou síly „Temného“, zlé entity, která touží po zničení samotné existence. Moiraine je přesvědčena, že jeden z pěti lidí je reinkarnací „Draka“, prastarého hrdiny a mocného kouzelníka, jenž podle proroctví buď zničí nebo spasí svět.

Foto: Amazon Prime Video

Zdroj: Entertainment Weekly

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest