Dark Winds: George R.R. Martin dohlíží na drsné vyšetřování vraždy

Dark Winds: George R.R. Martin dohlíží na drsné vyšetřování vraždy | Fandíme seriálům
FX
Drzá loupež a šetření vraždy spojí v noirovém thrilleru vyhořelého agenta FBI a navažské kmenové policisty.

George R.R. Martin je nejznámější jako autor Hry o trůny, potažmo jako spisovatel. Dlouhodobě se ale věnuje také televizní tvorbě. Už od 80. let pracoval jako televizní scenárista a producent, kdy se podílel na sériích jako The Twilight Zone, Beauty and the Beast, Hra o trůny nebo Nightflyers.

Jako výkonný producent pomáhá také s přípravou minisérie Dark Winds. Šestidílný psychologický thriller se odehrává v 70. letech na americkém jihozápadě. Tady dva policisté z kmene Navahů, Leaphorn a Chee, vyšetřují drsnou dvojnásobnou vraždu, která je donutí pochybovat o vlastní spiritualitě a vyrovnat se s traumaty svojí minulosti.

Leaphorna hraje Zahn McClarnon, jehož si můžete pamatovat z Westworldu nebo Doktora Spánka. Cheeho představuje Kiowa Gordon, jenž představoval jednoho z vlkodlaků v sérii Twilight. Vedle nich v noirové sérii s westernovým nádechem bude vystupovat také Noah Emmerich (Takoví normální Američané, Jednotky vesmírného nasazení). Ten hraje Whitovera, vyhořelého agenta FBI, který měl kdysi před sebou nadějnou kariéru. Šetření velkolepé loupeže by mohlo být jeho druhou šancí. K pátrání bude potřebovat pomoc navažské kmenové police pod Leaphornovým vedením.

Seriál má zatím schválenou první řadu, kterou uvede AMC v roce 2022. Látka vychází z románů Tonyho Hillermana, autorem seriálu je Graham Roland, jenž pracoval na Ztracených, Hranicích nemožného či na Jacku Ryanovi. Výkonnými producenty jsou George R.R. Martin a Robert Redford. Hlavním režisérem je Chris Eyre (Kouřové signály, Rudé kůže).

Titulní foto je ilustrační - Zahn McClarnon v seriálu Fargo

Zdroj: Deadline

Přidat na Seznam.cz

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest