The Amazing Race: Závod kolem světa se po covidové pauze vrací

The Amazing Race: Závod kolem světa se po covidové pauze vrací | Fandíme seriálům
CBS
Po delší pauze se opět soutěžící pustí kolem planety za milionem dolarů.

The Amazing Race patří mezi soutěžní reality show, které si dovedou oblíbit i ti, kteří žánru obvykle neholdují. Nejde o soutěž v popularitě, jen minimální roli mají intriky a taktizování – vítězství závisí do velké míry na schopnostech závodníků. Jednotlivé disciplíny jsou dostatečně rozmanité na to, aby šanci na vítězství neměli pouze nabušení sportovci. Závodí se opravdu kolem světa, takže se s hráči podíváme na řadu úchvatných míst a nasajeme atmosféru nejrůznějších kultur. A produkce se do velké míry snaží obsazovat obyčejné lidi, kteří se nepřišli před kamery pitvořit, ale užijete si je třeba už jen proto, že celý život nevytáhli paty z rodné vísky a teď najednou mají někde na druhém konci světa hledat nádraží, učit se taneční kroky nebo seskakovat z mostu.

Během let se na soutěži nepříznivě podepsaly rozpočtové škrty a někdy až přílišná snaha tvůrců přinést za každou cenu nějaké změny. Jádro ale zůstává stejné, a tak je pozitivní, že vznikne i 33. řada. Ta se poprvé začala natáčet na jaře loňského roku, avšak v únoru bylo závodění kvůli šířící se pandemii zastaveno. V tuhle chvíli není zřejmé, zda bude tehdejší závod dokončený, zda se začne znovu od začátku, popřípadě, zda se vrátí stejné obsazení, částečně se obmění nebo bude vybráno zcela nové. Je pravděpodobné, že většina tehdejších soutěžích o svou šanci nejspíš stále stojí, ale zároveň je klidně možné, že někteří z nich se z nejrůznějších důvodů nebudou moci na trať vrátit. Rok a půl je přeci jen dlouhá doba.

Návrat série potvrdil Thom Sherman z programového oddělení stanice CBS. Magazín Deadline uvádí, že aktuálně probíhají přípravy, ať už to přesně znamená cokoliv. V dubnu produkce uváděla, že se s návratem čeká na to, až bude vysoká proočkovanost, protože si štáb nemůže dovolit, že by jim najednou někdo v průběhu napjatého programu spadl do karantény, nebo dokonce onemocněl Covidem. Můžeme pouze spekulovat o tom, zda v aktuálním závodu dojde k nějaké výrazné změně trasy, podle toho, ve kterých zemích panuje dobrá zdravotní situace, minimální bezpečnostní opatření a příznivá pravidla pro vstup do země.

The Amazing Race se má vrátit na obrazovky „tuto sezonu“, což by v televizním žargonu obvykle mělo znamenat ještě v letošním roce, ale taková varianta působí dost neuvěřitelně, pokud se zatím ještě nezačalo točit. Uvidíme tedy, kdy se nakonec 33. řady dočkáme, avšak podstatné je, že se s ní počítá.

Foto: CBS

Zdroj: Deadline

Přidat na Seznam.cz

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest