WandaVision přináší Marvelu 1. ceny Emmy, vede Dámský gambit

WandaVision přináší Marvelu 1. ceny Emmy, vede Dámský gambit | Fandíme seriálům
Disney+
Streamovací služby a kabelovky i nadále ve velkém válcují tradiční televizní stanice.

Ceny Emmy jsou rozsáhlý podnik. Hlavní část předávání proběhne 18. září, kdy budou rozdány ceny pro herce, režiséry a další prestižní kategorie. Zatím se v několika fázích rozdávají Emmy za tzv. „kreativní řemesla“. Tady najdete jednak různá ocenění pro hostující herce, ale třeba také ceny za make-up či kostýmy.

Prozatím bylo rozdáno 38 sošek, kdy nejlépe z boje vychází minisérie Dámský gambit s plnými sedmi kousky! Konkrétně se populární šachová minisérie může pochlubit soškami pro nejlepší kameru u minisérie, dobové kostýmy, make-up, střih, výpravu u dobového projektu, střih zvuku a mix zvuku. O pomyslnou druhou příčku se mezi seriály dělí Pose a The Mandalorian. Pose si odnáší sošky za současné kostýmy, současný make-up a současné účesy. Mandalorian za seriálovou kameru, masky a zvukový mix seriálu.

Komediální miláček Ted Lasso se může pyšnit cenou pro nejlepší střih u komedie a mix zvuku u komedie. Historická Koruna má cenu za nejlepší kameru v seriálu a nejlepší střih v seriálovém dramatu. A dvě vůbec první sošky Emmy získala minisérie WandaVision pro Marvel. Konkrétně jsou to ceny za nejlepší sci-fi/fantasy kostýmy a nejlepší výprava pro narativní sérii.

Kdybychom výsledky brali z hlediska jednotlivých platforem, tak nejlépe si vedl Netflix (12 sošek), následovaný Disney+ (6), HBO (4), Apple TV+ (4) a FX (3). Z tradičních celoplošných stanic si nejlépe vedla tvorba stanice NBC, která získala tři sošky, ale to bylo za varietní show Saturday Night Live, která ve svojí škatulce dlouhodobě nemá velkou konkurenci. Tento výčet tak opět ukazuje, že tradiční televizní stanice dlouhodobě kreativně zaostávají a soustředí se primárně na udržení stárnoucího konzervativního publika, které chce stále dokola sledovat své oddechové kriminálky a tradiční sitcomy. Zajímavé projekty se prakticky výhradně vysílají na kabelových stanicích a streamovacích službách, které nabízejí tvůrcům vyšší rozpočty a často větší kreativní svobodu.

Foto: WandaVision

Zdroj: Emmys.com

Přidat na Seznam.cz

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest