Velmi nebezpečné známosti: Oblíbený film čeká seriálové zpracování

Velmi nebezpečné známosti: Oblíbený film čeká seriálové zpracování | Fandíme seriálům
Columbia Pictures
Zhýralá zlatá mládež opět bude hrát kruté hry s city druhých.

Nebezpečné známosti jsou prapůvodně francouzským románem z 18. století, který kritizoval zhýralý život tehdejší šlechty. Román se dočkal řady adaptací, včetně Velmi nebezpečných známostí z roku 1999. Ty děj přenesly do tehdejšího New Yorku, mezi zlatou mládež, která znovu žila zhýralým životem a bavila se zahráváním si s city druhých. K popularitě snímku pomohly mladé hvězdy doby, jako Ryan Phillippe, Sarah Michelle Gellar, Reese Witherspoon nebo Selma Blair a nadupaný písničkový soundtrack, který pomohl zvěčnit pecky jako Every You Every Me od Placebo, Praise You od Fatboy Slima a především Bitter Sweet Symphony od The Verve.

Existovalo několik pokusů o oživení značky. V roce 2016 vznikl pilot navazujícího seriálu, kde dokonce vystupovala Sarah Michelle Gellar. Seriál ale nebyl schválený. Byl tu také pokus o seriálový prequel, jenž byl zrušený ještě před začátkem vysílání. Tři epizody byly sestříhané do podoby videofilmu Velmi nebezpečné známosti 2. Na ty navázal podobně zbytečný videofilm Velmi nebezpečné známosti 3.

Teď se o další televizní zpracování pokouší IMDb TV. Jako producenti na novince pracují Neal H. Mortiz a Pavun Shetty – producent původního filmu a producentka jednoho z dřívějších zrušených seriálů. Tvůrčí dohled nad novou sérií dostaly Phoebe Fisher (Euforie) a Sara Goodman (Super drbna, Preacher, Tajemství loňského léta). Zatím nemáme bližší zprávy o tom, jak by mělo být nové pojetí látky zpracované, popřípadě zda bude novinka souviset s původním filmem.

Foto je ilustrační, Velmi nebezpečné známosti

Zdroj: Variety

Přidat na Seznam.cz

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest