Vzniká nový česko-slovenský Survivor, má být daleko drsnější

Vzniká nový česko-slovenský Survivor, má být daleko drsnější | Fandíme seriálům
TV Nova
Stanice Nova a Markíza ve spolupráci přinesou vylepšenou verzi soutěžní série „Kdo přežije“.

Reality show Survivor asi není třeba zdlouhavě představovat. Vedle Big Brothera jde o možná vůbec nejznámější strategickou televizní soutěž, kterou dělá divácky atraktivnějším natáčení na „pustém ostrově“ a zařazení řady náročných „sportovních“ disciplín.

Hráči jsou vysazení na odlehlé lokaci, kde musejí přežít s pouze minimálními zásobami, někdy úplně bez nich. V první části hry proti sobě soupeří jednotlivé kmeny, kdy ten poražený vždy musí vyloučit někoho ze svého středu. Po snížení počtu hráčů zhruba na polovic, začíná individuální pasáž hry, kdy už se vyřazují všichni mezi sebou navzájem, avšak zároveň s vědomím, že právě ti, které jste vyřadili, budou nakonec rozhodovat o vítězi. Hlavními aspekty hry jsou soutěžní disciplíny (silové, obratnostní, logické…), schopnost strategického plánování a vytváření sociálních vazeb a přežití v náročných podmínkách.

Show byla vysílána poprvé v roce 1997 ve Švédsku, pod názvem Expedice Robinson. Celosvětově formát proslavila americká verze, jež se od roku 2000 vysílá dodnes (aktuálně běží prozatím vydařená 41. řada) a byla k vidění i u nás – na Nově, AXN a Primě Cool, zpočátku pod názvem Kdo přežije. Nejambicióznější mezinárodní verze se snaží inspirovat právě dosud nepřekonaným americkým předobrazem. Kvalitativně nejblíž se podařilo k Američanům přiblížit současné australské verzi. Vznikly desítky verzí mezinárodních a to v Česku i na Slovensku.

Nejprve v roce 2006 vysílala Prima naprosto ostudnou českou verzi s Markem Vašutem na pozici moderátora, nazvanou Trosečník. Formát se neuchytil, znovu to zkusila až Nova v letech 2017 a 2018, kdy vznikly dvě řady pod názvem Robinsonův ostrov. Kvalitativně formát udělal značný pokrok oproti Trosečníkovi, ale v porovnání se zahraniční konkurencí byla show pořád pouze matným stínem. A dost podobně jde hovořit také o slovenské variantě z roku 2017, jež byla uváděná pod názvem Ostrov.

Teď Češi a Slováci spojili síly a slibují připravit novou a lepší verzi, která dokonce hrdě ponese internacionálně zavedený název Survivor. Televize Nova vydala následující tiskovou zprávu:

TV Nova opět přináší adrenalin, dobrodružství, exotickou lokaci a životní zážitek! Survivor, celosvětová fenomenální reality show, která je u nás známá jako Robinsonův ostrov, je zpět! Počínaje dnešním dnem mohou diváci vyplnit castingový formulář a zjistit, zda můžou „přežít“ v soutěži a vyhrát 2 500 000 Kč!

Drsnější, náročnější a větší výzvy – to je nová reality show Survivor Česko Slovensko. Na exotickém ostrově vytvoří dvacet čtyři soutěžících z České republiky a Slovenska kmeny a budou za ně bojovat v různých hrách. V rámci kmene musí vzájemně spolupracovat, někdy soutěžit sami za sebe, a hlavně se pokusit přežít až do konce.

Jsme potěšeni, že jsme mohli podepsat licenční smlouvu k natáčení nové řady reality show Survivor. Naši diváci znají tento koncept z minulosti, ráda bych však zdůraznila, že tato show bude mnohem náročnější a větší. Jsme si jisti, že všem soutěžícím poskytneme řadu příležitostí, aby posunuli své limity a nalezli v sobě neočekávané schopnosti. Vezmeme je rovněž na absolutně nový exotický ostrov,“ vysvětluje Silvia Majeská, programová ředitelka TV Nova a Markíza. „To není vše, máme v kapse schovaná další překvapení, proto nás sledujte,“ dodává Silvia Majeská.

Formát globálně distribuuje Banijay Rights, přední nezávislý celosvětový distributor se špičkovým multižánrovým portfoliem. Titul byl zpracován ve více než 40 teritoriích a je globálním hitem a super značkou s pozicí jednoho z nejsledovanějších formátů na celém světě. Více než 10 milionů diváků si minulý rok v USA naladilo 40. řadu na CBS a v září 2021 byla uvedena premiéra 41. řady, která se stala premiérovou jedničkou CBS v současné sezóně. Poslední australskou adaptaci shlédlo téměř 40 % diváků a francouzská 28. řada, Koh Lanta, měla premiéru v září 2021, kdy se stala jedničkou ve vysílání a sledovanost dosáhla dvojnásobku průměru daného vysílacího slotu.

Případní zájemci o účast mohou aktuálně podávat přihlášky na příslušných webových stránkách.

Foto je ilustrační, z reality show Robinsonův ostrov (TV Nova)

Zdroj: TV Nova

Přidat na Seznam.cz

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest