Star Trek: Alex Kurtzman chystá další dva seriály

Star Trek: Alex Kurtzman chystá další dva seriály | Fandíme seriálům
CBS / Paramount
Zobrazit dalších 12 obrázků
Valí se na nás další záplava seriálů z populárního univerza Star Trek. Jeden z nich se zaměří na slavnou Akademii Hvězdné flotily. 

Hned dva nové seriály ze světa Star Trek se chystají pod tvůrčím dohledem producenta a scenáristy Alexe Kurtzmana pro streamovací platformu Paramount+. Jeden ze seriálů se zaměří na slavnou Akademii Hvězdné flotily (v originále Starfleet Academy) a druhý seriál bude založen na tzv. Section 31. Kurtzman tak pokračuje v roli nejaktivnějšího producenta značky Star Trek v posledních letech. V letním rozhovoru tvůrce zhodnotil stav značky a zhodnotil úspěchy nových seriálů (Discovery a Picard). Zároveň také slíbil, že se s novými projekty Star Trek podívá do dosud neprobádaných a nových oblastí a koutů vesmíru.

Starfleet Academy se má údajně zaměřit spíše na mladší část publika, zatím ale nevíme, zda je tím myšleno, že bude seriál animovaný. Oproti tomu Section 31 má být dospělejší, protože se zaměří na tajnou organizaci bez příslušnosti, která byla vytvořena jako tajná služba hvězdné flotily, aby se vydala vlastní cestou odpadlíků po konfliktu se Spojenou federací planet. Section 31 byla vytvořena pro seriál Star Trek: Deep Space Nine, přesněji pro epizodu s názvem Inkvizice (18. epizoda 6. série z roku 1998). V seriálu si má zahrát Michelle Yeoh, která si zopakuje svoji roli kapitánky Phillipy Georgiou ze seriálu Star Trek: Discovery.

Alex Kurtzman pracoval jako scenárista po boku režiséra a producenta J. J. Abramse na filmech Star Trek a Star Trek: Do neznáma. Poté se začal věnovat seriálům Star Trek: Discovery (od roku 2017) a Star Trek: Picard (od roku 2020). Podílí se i na tvorbě krátkometrážního seriálu s podtitulem Short Treks (od roku 2018) a animovaném seriálu Star Trek: Lower Decks. Kromě toho všeho přispěl k produkci dalšího animovaného seriálu Star Trek: Prodigy, který si odbude premiéru na konci tohoto měsíce a hraného seriálu s podtitulem Strange New Worlds, který očekáváme někdy v příštím roce.

Probíhajících i chystaných projektů tak není málo a fanoušci Star Treku si tak mohou mnout ruce nad nekončícími dávkami obsahu.

Těšíte se na některý z chystaných projektů? Nebo je podle vás značka již dojena až na kost? Hoďte nám názor do komentářů a v galerii si mezitím můžete prohlédnout fotky z dosud rozjetých seriálů.

Zdroje: New York Times, Collider

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 5

Jan | 20.10.2021 07:53
Jako těšim se na každý star trek, kvalita kolísá, ale pořád je to sci fi a ne Slunečná apod. (Slunečnou jsem neviděl tak pokud je to vyjímka v české tvorbě pak se omlouvám)
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest