Euforie: Teaser trailer odhalil termín uvedení 2. řady

Euforie: Teaser trailer odhalil termín uvedení 2. řady | Fandíme seriálům
HBO
HBO nás už brzy vrátí do depresivního světa soudobých teenagerů.

Euforie je svébytný seriál. Ve vykreslení života současných náctiletých jde daleko víc na dřeň, než předchůdci. Je dnešní mládež (v průměru) opravdu tak depresivní, zdrogovaná či nejistá ve své sexualitě? Opravdu je její život o tolik vyhrocenější než u předchozích generací? Pokud ano, tak i jako naturalistická sonda může část diváků odrazovat. Pokud seriál přehání, tak proč? Je to umělecká póza? Nebo snaha zacloumat v dnešní době už nesmírně znecitlivělých publikem, které vidělo úplně všechno a musíte jít do extrému, pokud jej chcete upozornit na reálné příběhy, jež se pod nánosem extrémů v Euforii možná skrývají?

Osobně se domnívám, že ať už je to nakonec jakkoliv, Euforia má tu sílu, že přes všechnu okázalost dokáže velice přesně položit prst na to, co je obecně platné a dlouhodobě neměnné. Jen aktuálně zveřejněný trailer skvěle volí do podkresu písničku „Call Me Irresponsible“ (Říkejte si, že jsem nezodpovědný) od Franka Sinatry a míchá v životě ústřední studentky Rue rozvernou radost, teatrálnost, maléry a někde za zatáčkou smutek, ke kterému tohle všechno může vést. A věta o tom, že v pubertě vám všechno přijde daleko zásadní a trvalé, zatímco později začnete odhalovat, jak věci pomíjejí, ta je také trefná.

No a pak je tu vypravěčská forma. Upoutávka pro druhou řadu připomíná, jak je Euforie vizuálně podstatně ambicióznější, než většina konkurence. Je to samoúčelné? Možná. Ale ta snaha, „být něco víc“ tu prostě je hmatatelná a je dost nakažlivá. No a všechno to podtrhují skvělí herci v čele s bezchybnou Zendayou, které už je sice pětadvacet, ale rozháranou teenagerku pořád má v malíčku.

Spolu s ní se v hlavních rolích vracejí Hunter Schafer, Nika King, Eric Dane, Angus Cloud, Jacob Elordi, Algee Smith, Sydney Sweeney, Alexa Demie, Barbie Ferreira, Maude Apatow, Javon Walton, Storm Reid a Austin Abrams. Nově je doplní Dominic Fike, Minka Kelly a Demetrius ‘Lil Meech’ Flenory Jr. HBO nové epizody začne vysílat od 9. ledna. Sérii opět připravuje Sam Levinson.

Podklady a foto: HBO (foto je ilustrační - z první série)

Přidat na Seznam.cz

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest