Hra o trůny: Autora předlohy znepokojovalo, jak se seriál vyvinul

Hra o trůny: Autora předlohy znepokojovalo, jak se seriál vyvinul | Fandíme seriálům
HBO
George R. R. Martin údajně nebyl spokojený s tím, jak seriál vypadal, když přestal následovat knihy.

Vždy bylo zřejmé, že spisovatel George R.R. Martin je z finálních řad Hry o trůny přinejmenším trochu nešťastný. Už je proto, že seriál předběhl jeho knihy. Možná ale i proto, jakým to udělal způsobem. Martin se vždy snažil k tomu, jak práce na seriálu pokračovala bez jeho účasti, vyjadřovat co nejméně a pokud možno diplomaticky. Tu a tam se ale přeci jen jeho nějaké vyjádření na veřejnost dostane. Jako třeba právě teď.

Sice nejde o přímou Martinovu citaci i tak ale jeho zprostředkovaný názor jistě bude fanoušky zajímat. Aktuální zmínka je z nové knížky o HBO od Jamese Andrew Millera, která se jmenuje Tinderbox: HBO’s Ruthless Pursuit of New Frontiers. Pro knížku se vyjádřil Paul Haas, Martinův agent:

George Dana a Davea (autory seriálu – pozn. redakce) miluje, ale po páté řadě jej začala znepokojovat cesta, [kterou se vydali], protože George věděl, kam příběh směřuje. Začal říkat: ‚Nedržíte se mojí předlohy‘. Prvních pět řad se drželo Georgeovy mapy. Ty další z ní sešly.“

Haas v knize také tvrdí, že Martin nikomu neřekl, kdo, nakonec dosedne na trůn, i když Dan Weiss a David Benioff v minulosti tvrdili, že o tom, že panovat bude Bran, se dozvěděli přímo od Martina. Samotný Martin potom pro knížku potom řekl alespoň to, že Emilia Clarke byla v roli Daenerys skvělá a s přerodem nezkušené dívenky v mocnou a tvrdou vládkyni se dokázala proměnit skvěle. Martin přímo naznačil, že v jeho verzi by Daenerys zřejmě měla dopadnout stejně, jako v seriálové.

Foto: HBO

Zdroj: Winter Is Coming

Přidat na Seznam.cz

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest