Halo: Seriál se neodehrává ve stejném světě jako hry

Halo: Seriál se neodehrává ve stejném světě jako hry | Fandíme seriálům
Paramount+
Běžní diváci se nemusejí obávat, že se bez znalosti her nechytali.

Plány na zfilmování videohry Halo jsou skoro stejně staré, jak videohra sama. Kolem značky se motali lidé jako Steven Spielberg, Peter Jackson nebo Neill Blomkamp. Projekt měl nejrůznější podoby, kdy nakonec vzniká televizní série pro streamovací platformu Paramount+ od Otty Bathursta.

Hráče jistě bude zajímat, jakým způsobem bude vlastně seriál souviset s hrami. Odpověděla na to Kiki Wolfkill ze společnosti 343 Industries, jež má značku Halo na starosti: „V některých perspektivách a kontextech se [seriál] od příběhů, které jsme zažili či četli ve hrách liší. Používáme označení Halo – stříbrná časová linie abychom [seriál] odlišili od původního kánonu a chránili tak jak původní kánon, tak televizní příběh. Díky tomu se obojí může vyvíjet a může se přizpůsobovat pro vlastní médium, aniž by o sebe [seriál a hry] narážely.“

Pro diváky, kteří hry nehráli, je to jedině dobrá zpráva. Inspirace hrami je fajn, ale vyprávět příběh, kvůli kterému musíte potenciálně hry vyloženě hrát, to není optimální. A naopak hráče snad potěší, že si hlavní příběh zahrají a nebudou jej odhalovat v jiném médiu.

Halo je populární videoherní série sci-fi stříleček s maskovaným hlavním hrdinou, ke které se hraná adaptace připravuje už od roku 2005. Původně se počítalo s celovečerním filmem, kolem kterého se motali Guillermo del Toro či Neill Blomkamp. Teprve v roce 2013 se záměr změnil a začal se připravovat seriál. Režie se ujal Otto Bathurst, vrchním scenáristou je je Steven Kane. V hlavní roli Master Chiefa se představí Pablo Schreiber. Hlas Cortaně opět propůjčí Jen Taylor, jako ve videohrách. Dále hrají Yerin Ha, Bokeem Woodbine, Shabana Azmi, Bentley Kalu, Natasha Culzac, Olive Gray, Kate Kennedy, Charlie Murphy, Danny Sapani a Natascha McElhone jako doktorka Halsey, geniální stvořitelka programu Spartan, na výrobu super vojáků. S uvedením se počítá na první čtvrtletí roku 2022.

Foto: Paramount+

Zdroj: Halopedia

Přidat na Seznam.cz

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest