Survivor: Známe soutěžící a datum premiéry

Survivor: Známe soutěžící a datum premiéry | Fandíme seriálům
TV Nova
Nova do divočiny vedle obyčejných lidí vyslala také známé osobnosti. Známe jejich výčet.

Už delší dobu víme, že se do Česka vrací formát Survivor. V minulosti jsme tu měli jeho variace v podobě show Trosečník, Robinsonův ostrov a na Slovensku jednoduše Ostrov. Teď to tedy oblíbená značka zkouší v československém regionu počtvrté, tentokrát pod svým nejpopulárnějším internacionálním názvem – Survivor.

Televize Nova odhalila, že vysílání soutěžní reality-swhow, kde hráči musejí přežít divokou přírodu a jeden druhého, začne na Voyo 10. ledna a na Nově 11. ledna 2020 (ve 20:20). Vysílá se v koprodukci se stanicí Markíza, zúčastní se 8 Čechů, 4 Slováci a k těm je štábem přidáno 12 známých osobností. Těmi konkrétně budou:

Za českou stranu moderátor Vojtěch Drahokoupil, stand-up komička Iva Pazderková, youtuberka, blogerka a moderátorka Nikola Čechová, moderátor rádia Tomáš Zástěra, soutěžící z MasterChefa Ta Thuy Dung, herečka a zpěvačka Barbora Jánová a model, herec a bývalý fotbalista Matěj Paprčiak. Slováky reprezentují videomaker Daniel „GoGo“ Štrauch, Xénia Gregušová z reality show Farma, MMA zápasník Gábor Boráros, soutěžící z Love Island Nathan Christián Dzaba a karatistka Veronika Havlik.

Na českém internetu už se na internetu objevily na angažování známých osobností stížnosti. Sám bych byl zatím zdrženlivý. V mezinárodních verzích se občas formát běžní lidé plus známé osobnosti využívá a může to fungovat. Zvlášť když se postaví dvě skupiny proti sobě, může to vytvořit zajímavou rivalitu. Na druhou stranu je pravda, že v Česku se pořád nepodařilo uspokojivě natočit ani nejzákladnější verzi Survivora, která těží právě z toho, že soutěží zcela neznámé tváře, kterým pronikáme pod kůži a často mají (na rozdíl od úspěšných celebrit) daleko větší motivaci se pro výhru opravdu obětovat. Tak uvidíme, jak se tento tah vyplatí Nově.

A jako sporný můžeme brát také samotný počet soutěžících. Pokud Nova plánuje dlouhou hru s vysokým množstvím epizod, tak je 24 hráčů spíše plus – epizody nemusejí končit vyšuměním do ztracena a stále je koho vyřazovat. Pokud by měla mít série klasický počet epizod kolem patnácti, tak je 24 soutěžích příliš – na řadu z nich nezbude dostatek prostoru.

V téhle verzi se hraje o 2,5 milionu Kč a moderuje dvojice moderátorů z Česka a Slovenska. To je opět diskutabilní rozhodnutí. Některé verze pro vícero států už moderátorskou dvojici nasadit zkoušely, ale standardem v Survivorovi je moderátor jeden. Ze Slovenska na ostrovy zamířil Martin Šmahel (Farma X-tra), za Česko bohužel Ondřej Novotný. Ten už moderoval Robinsonův ostrov a neosvědčilo se to. Ano, byl podstatně lepší než naprosto nevhodně zvolený Marek Vašut (reality show Trosečník), ale stále jsme o několik tříd níž než australská či jihoafrická verze. O zlatém standardu v podobě amerického Jeffa Probsta ani nemluvě.

Nezbývá než doufat, že se navzdory všem potenciálním zádrhelům nakonec Nově podaří přinést tak zdařilý projekt, jako byl například letos na podzim až nečekaně solidní Love Island.

Podklady a foto: TV Nova

Přidat na Seznam.cz

Komentáře 7

Jan | 24.01.2022 22:36
Modří do toho nebojte tě se ničeho Tomáš je celebrita hoooodne malá už aby změna nastala
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest