Peacemaker: První recenze mluví o nejlepším hraném DC komiksu

Peacemaker: První recenze mluví o nejlepším hraném DC komiksu | Fandíme seriálům
Warner Bros.
Zobrazit dalších 6 obrázků
James Gunn přichází se svojí další novinkou. A podle prvních ohlasů opět boduje.

Již za týden uvidíme očekávaný seriál Peacemaker. V tomto spin offu loňské The Suicide Squad se vrací John Cena v roli dětinského superhrdiny ochotného pro mír zabíjet muže, ženy, děti i zvířata. Spolu s ním se vrací i režisér a scenárista a tvůrce celého projektu James Gunn. Zámořští recenzenti již dostali příležitost vidět sedm epizod z osmi, tak se podíváme na to, jak podle nich další bláznivá Gunnova jízda dopadla.

A dopadla výborně. Napříč spektrem se nešetří chválou na to, jak Gunn opět dokázal svým typickým stylem vytvořit naprostou šílenost, které však vůbec nechybí srdce a hřejivé charakterní momenty. Ve srovnání s jinými DC seriály (především pak těmi z dílny stanice CW) se daří posunout hranice a je osvěžující vidět nový přístup ke komiksové látce. Seriál opravdu hodně navazuje na The Suicide Squad, a pokud vám film přišel jako emotivní jízda plná násilí a bláznivých postav, pak Peacemaker jde v tomto ohledu ještě dál. Show je podle recenzí protknuta násilím, nahotou a černým humorem, je hlasitá, akční, provokativní a zabývá se vážnými tématy jako jsou homofobie, misogynie či rasismus syrovým způsobem, avšak stále s důrazem na vážnost témat. Dalším chváleným aspektem je akční stránka minisérie. Každá epizoda obsahuje alespoň jednu větší akční scénu a některé z nich nám prý utkví v paměti ještě dobu po zhlédnutí seriálu.

Warner Bros.
Peacemaker

Jádrem celého seriálu jsou pak podle ohlasů postavy a chemie mezi nimi. Nejvíce je chválený ústřední John Cena, jenž v roli dokáže perfektně skloubit všechny svoje předchozí zkušenosti jako wrestler, jako herec, jako komik. Zároveň však postavě, která je v základu jen přerostlé děcko v kostýmu, dokáže vtisknout vřelé jádro, něco díky čemu nám na ní bude záležet, a není to jen prostoduchý magor. Kromě něj je však chválen i zbytek obsazení. Jennifer Holland jako nekompromisní a cool nakopávač zadků, Chukwudi Iwuji jako tajemný šéf celého týmu, a také zmatený nováček v podobě Danielly Brooks, jež tvoří s Cenou opravdu vtipnou a emotivní dvojku, zvlášť ve chvílích kdy se jde do akce. A jistotou je i Robert Patrick v roli otce hlavního hrdiny, jenž opravdu trefně ztvárňuje zapšklého, rasistického a opravdu morálně nechutného člověka. Jeho vztah se synem je však pro obě postavy naprosto klíčový.

Pokud zaznívají nějaké výtky, pak jsou naprosto minimální. Jednou jsou zmínění nevýrazní záporáci, a také místy opakující se nekorektní humor, který sám není špatný, jen je ho občas až příliš a divákovi je až moc podstrkován. Když však opomeneme tyto drobnosti, mluví se bez přehánění o nejlepším hraném DC projektu, o nejlepším projektu co kdy vyprodukoval James Gunn, nebo minimálně o tom, že by měl jeden z nejkreativnějších tvůrců současnosti rozhodně pokračovat v seriálové produkci.

Ohlasy jsou tak opravdu přemíru pozitivní, a naznačují, že Peacemaker se opravdu povedl. Obyčejní smrtelníci si to budou moci ověřit 13. 1. kdy na HBO MAX budou mít premiéry první tři díly.

Fotky: Warner Bros.

Zdroj: ComicBook, Slashfilm, RollingStone, Gamespot, Consequence

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest