Vetřelec: Chystaný seriál se zaměří na téma nesmrtelnosti

Vetřelec: Chystaný seriál se zaměří na téma nesmrtelnosti | Fandíme seriálům
20th Century Fox
Seznamte se také s netradičními ústředními postavami nové série.

Noah Hawley, tvůrce zodpovědný za seriálové Fargo nebo za xmenovskou show Legion, chystá také seriálové zpracování Vetřelce. Nový příběh ze známého světa má ambici dát značce něco zase trochu nového a v rozhovoru pro magazín Esquire scénárista pohovořil o tom, jak pokračují přípravy a co od seriálu vlastně můžeme čekat.

Přípravy prý postupují dobře, akorát pomalu, protože projekt má obrovské měřítko. Vetřelce považuje Hawley za fascinují příběh, protože to není jen monster film. A to bude platit i pro jeho seriál. I kdyby z velké části šlo o nejlepší hororovou akci planety, pořád musí zůstat dost prostoru pro to, aby se diváci ptali, o čem vlastně seriál v jádru pojednává. Musí být tematicky zajímavý. Vetřelec má fantastickou ikonografii a Noah považuje za čest, že ji může využít, zároveň se ale vždy snaží ve svých příbězích přijít s něčím novým.

Scenárista se domnívá, že Vetřelec ukazuje, jak je lidstvo v pasti mezi primitivní minulostí a umělou inteligencí budoucnosti, kdy se nás obojí snaží zabít. A umělá inteligence a lidská hra na Boha budou důležitými aspekty celého seriálu. Děj série je zasazený na Zemi, do budoucnosti, do chvíle, kdy se rozhoduje o tom, jak se vyvine pro lidstvo zlomová technologie. Asi jako když V 19. století nebylo jasné, zda se ujme pojetí distribuce elektřiny Nikoly Tesly (George Westinghouse) nebo Thomase Edisona.

Už z filmů známe společnost Weyland-Yutani, která vyvíjí umělou inteligenci. Existují ale jiné společnosti, které ke konceptu nesmrtelnosti přistupují jiným způsobem. Vznikají tak například kybernetické implantáty nebo koncept „transhumánního stahování“ (zřejmě přenesení lidského vědomí někam mimo původní tělo). Není zřejmé, která z technologií zvítězí a nade vším leží klasická otázka, zda si vůbec lidstvo zaslouží přežít, což Hawley ilustruje klasickým citátem Ellen Ripley: „Nevím, který živočišný druh je horší. Oni se alespoň navzájem nepodrážejí kvůli debilním procentům“.

Server The Illuminerdi potom doplňuje, že ústředními postavami budou Wendy a Hermit. Hermit je mladý medik, který pracuje pro soukromou armádu Prodigy Tactical Response. Má chuť pomáhat druhým, dobré srdce, ale je poněkud vykořeněný a utápí se v žalu, protože celá jeho rodina postupně zemřela. Nejhůř nese smrt svojí desetileté sestry Marcy.

Wendy je mladá žena v perfektní kondici a je to takzvaný „Hybrid“. Má v zásadě dokonalé, až nadlidské tělo. A jde ve skutečnosti o vědomí zesnulé Marcy přenesené do perfektního syntetického děla. Doktorka Dame Sylvina postupně naučí Marcy/Wendy její nové tělo ovládat. Wendy se stává vůdčí osobností Hybridů a pomáhá razit novou éru těchto vylepšených lidských bytostí. U Wendy se postupně vyvinou nadlidská síla, rychlost a hbitost, které se navíc pojí s nekonečnou odvahou mladé dětské mysli. V součtu je Wendy vlastně nová bytost, která je pro nový svět extrémně cenným nástrojem.

Koncepty umělé inteligence či nesmrtelnosti jsou pro sci-fi a obzvlášť pro sérii Vetřelec skutečně typické a bude zajímavé sledovat, jak s nimi Hawley naloží. Přitom by zároveň do toho všeho stále nějak měly zapadat vesmírné bestie, tedy Xenomorphové. Vypadá to slibně, nezbývá, než se opatrně těšit.

Foto je ilustrační - filmový Vetřelec

Zdroje: Esquire, The Illuminerdi

Přidat na Seznam.cz

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest