Problém tří těles: Nový seriál autorů Hry o trůny bude ještě rozmáchlejší

Problém tří těles: Nový seriál autorů Hry o trůny bude ještě rozmáchlejší | Fandíme seriálům
Tor Books, Chongqing Press
Zobrazit další 1 obrázek
Na Netflix se blíží velkolepý střet lidstva s mimozemskou civilizací.

David Benioff a D.B. Weiss si udělali Hrou o trůny skvělé jméno a v Hollywoodu se stali extrémně žádanými scenáristy, kterým chtěl každý svěřit nějaký obří projekt. Po silné kritice závěrečné řady „Trůnů“ se však pánové stáhli do ústraní, z některých jejich plánovaných projektů sešlo a veřejnost zatím čeká na to, co nám dál předvedou.

Jejich příštím scenáristickým počinem bude seriál The Three-Body Problem (Problém tří těles), který se připravuje v relativní tichosti. Určité nahlédnutí za oponu teď nabídl John Bradley, se kterým Weiss a Benioff znovu spolupracují, když v minulosti ve Hře o trůny představoval Samwella Tarlyho. Bradley aktuálně propaguje katastrofickou novinku Moonfall, ale prozradil také něco málo o chystaném sci-fi seriálu.

Je to velká radost. Potěšilo mě, že si mě vybrali a jsem za to opravdu vděčný. A víte, není žádným tajemstvím, jaké byly některé reakce [na závěrečnou řadu Hry o trůny]. A rozhodně si to následně neulehčili. Pustili se do dalšího ambiciózního seriálu. V některých momentech Hra o trůny v porovnání bude působit dojmem, že se držela zpátky. Nikdy jsem nečetl scénář, který by měl větší měřítko, bylo v něm víc motivů, rozmanitější postavy a víc nejrůznějších vědeckých principů. Vybrali si opravdu ambiciózní projekt. Doufám, že přispěji k tomu, aby měl velký úspěch, napravil jim [reputaci] a vrátil jim takové uznání, jaké si zaslouží. Tak držme palce.“

Na první pohled to může znít jako propagační řeči – svoji vlastní práci před premiérou přece nebudete hanět. Zároveň je ale v tomhle konkrétním případě pravdou přinejmenším to, že knižní předloha je opravdu ambiciózní a rozmáchlá sci-fi, která si získala popularitu po celém světě a první kniha obdržela prestižní cenu Hugo (také byla nominována na Nebulu). Série je už navíc dokončená a Weiss s Benioffem v minulosti ukázali, že ačkoliv jako autoři poněkud kolísají, tak v adaptování předlohy jsou extrémně silní.

Celá série knižní se jmenuje Vzpomínka na Zemi, ačkoliv se jí často přezdívá Problém tří těles, podle prvního dílu. Autorem je Liu Cixin (Liou Cch'-sin) a ve svém základu série pojednává o době, kdy Země očekává invazi z nejbližšího solárního systému, kde obyvatelé tamější planety trpí v extrémních podmínkách tří sluncí, kterým se snaží uniknout. Série je plná komplexních fyzikálních i sociálních témat. První kniha se zaměřuje na astrofyzičku Ye Wenjie, která se po smrti svého otce v rukou Rudých brigád za kulturní revoluce rozhodne pomoci mimozemšťanům zaútočit na Zemi. Následně sledujeme, jakým způsobem se světové velmoci s blížícím se příchodem nájezdníků vypořádávají.

Seriál vzniká pro Netflix a krom Bradleyho v hlavních rolích vystupují Eiza González, Benedict Wong, Liam Cunningham, Tsai Chin, Jovan Adepo, Alex Sharp, Jess Hong, Marlo Kelly nebo Saamer Usmani.

Foto je ilustrační, obálka knižní předlohy

Zdroj: The Hollywood Reporter

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest