Shining Girls: Vraždící cestovatel v čase dostal první trailer

Shining Girls: Vraždící cestovatel v čase dostal první trailer | Fandíme seriálům
Apple TV+
Zobrazit dalších 5 obrázků
Elisabeth Moss z Příběhu služebnice versus zabiják, jenž cestuje v čase.

Streamovací služba Apple TV+ koncem dubna uvede nový seriál s oblíbenou Elisabeth Moss, divákům známou především z Příběhu služebnice nebo celovečerního hororu Neviditelný. Teď se novinka Shining Girls představila v prvním traileru. Čeká na nás zajímavý příběh o ženě, která přežila útok sériového vraha. Potíž je v tom, že tenhle zabiják dokáže cestovat v čase.

Upoutávka naznačuje, že se nemusíme obávat toho, že by seriál byl nějakou nanicovatou sci-fi báchorkou. O dramatický dojem z prožitku ústřední hrdinky půjde především a celá série bude zpracovaná na vysoké cinematické úrovni. Dole pod trailerem najdete také zveřejněné fotografie.

Zabijáka hraje Jamie Bell. Moss patří také mezi producenty a režiséry série. Dále režírují Michelle MacLaren a Daina Reid. Scenáristkou je Silka Luisa. Autorkou knižní předlohy je Lauren Beukes, její kniha u nás vyšla pod názvem Dívka, která se třpytila. Tady je anotace:

Harper získá v roce 1931 klíč od domu, který mu umožní cestovat časem. Nachází zde pokoj plný trofejí z vražd, které jednou spáchá – protože už je vlastně spáchal. Putuje časem od světové hospodářské krize třicátých let minulého století až po léta devadesátá a pronásleduje „zářící dívky“, mladé inteligentní a nadějné ženy „s potenciálem“. Pod dohledem je má od jejich dětství a zabíjí je až jako dospělé ženy. Vyprávění klouže dekádami tam a zpět. Vrah vedle těl zanechává obyčejné, ale přece zvláštní předměty a jiné trofeje si zase odnáší.

Kirby měla to štěstí, že Harperovo napadení přežila. Ví, že kromě toho, že se jedná o násilníka a psychopata, je na útočníkovi ještě něco zvláštního. Začne hledat další dívky, které však tolik štěstí neměly a podobná napadení nepřežily. S pomocí novinových výstřižků a rodin obětí pátrá po spojitostech s útočníkem a po jeho totožnosti. Jediného spojence nachází v novináři Danu Velasquezovi, který se jejím případem před léty zabýval. Kirby k němu přichází do redakce na stáž a jejich původně pracovní vztah se postupně začíná měnit v cosi osobnějšího.

Důkaz – Dům a jeho tajemství –, který Kirby nachází, se zdá neuvěřitelný. Ale pro dívku, která přežila vlastní smrt, není nic nemožné. Situace se mění v neprospěch Harpera, protože teď začne ona pronásledovat jeho. Tak dlouho dokud celou věc nedovede až do konce.

Podklady a foto: Apple TV+

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest