Vikingové: Valhalla – Nový seriál dorazil na Netflix

Vikingové: Valhalla – Nový seriál dorazil na Netflix | Fandíme seriálům
Netflix
Zobrazit dalších 6 obrázků
Ještě než si o víkendu dáte novou řadu Vikingů, navnaďte se posledními ochutnávkami.

Po delší pauze jsou zpátky oblíbení Vikingové. Nebo přesněji řečeno jejich následovníci. Netflix ode dneška nabízí nový seriál Vikingové: Valhalla, který se odehrává zhruba 150 let po událostech původních Vikingů. Podle prvních ohlasů diváci nemají čekat přesnost v historických detailech nebo nějaké vrstevnaté drama. Ten, kdo Vikingy sleduje primárně kvůli velkolepým bitvám, zajímavým hrdinům a budování rozmáchlého (pseudo)historického světa, ten by měl být s Valhallou spokojený.

Ještě než se pustíte do samotného sledování, můžete se navnadit posledními upoutávkami, které Netflix k premiéře zveřejnil.

Příběh začíná masakrem na den svatého Brikcia. Tehdy anglický král Ethelred II. Nerozhodný (Bosco Hogan) nařídil genocidu všech Dánů na svém území. Spoléhal se na to že Vikingové z Norska a Švédska budou mít jiné starosti a událostí v Anglii si nevšimnou. Mýlil se.

Dánský král Knut Veliký (Bradley Freegard) povolává své věrné, aby pomstili smrt padlých. Po jeho boku stojí Harald III. Norský (Leo Suter) – nástupce trůnu země, která pomstu padlých Vikingů taktéž podporuje. Právě Harald tvoří ještě se slavným objevitelem Leifem Erikssonem (Sam Corlett) a jeho sestrou Freydís Eiríksdóttir (Frida Gustavsson) trio hlavních postav. Sourozenci do příběhu vnášejí tajuplný element a střet pohanství s křesťanstvím.

Dalšími důležitými postavami jsou Ethelredův syn princ Edmund – později Edmund II. Železoboký (Louis Davison). Společně s ním očekává příchod Vikingů také manželka jeho otce Emma Normandská (Laura Berlin), která bude zajímavá pro fanoušky původního seriálu. Podobně jako Vilém Dobyvatel je příbuznou s Rollem, postavou z původního seriálu, jejíž příběh skončil tak trochu otevřeně a potenciálně by se mohl více uzavřít právě skrze Valhallu (Rollo byl vlastně prvním vévodou Normandie).

Podklady a foto: Netflix

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest