Koruna může dostat historický prequel

Koruna může dostat historický prequel | Fandíme seriálům
Netflix
Připravte se, můžeme se vypravit do ještě větší minulosti britských dějin.

Netflix seriál Koruna je nesmírně populární záležitostí. Britská královská rodina z nějakého důvodu diváky vždycky přitahovala, navíc je seriál zkrátka dobře udělaný. Je drahý, výpravný, chytře napsaný a i do vedlejších úloh si dovede vybrat výrazné herecké osobnosti. Ještě letos se máme dočkat páté řady, která opět poskočí v čase o kousek kupředu, a vše uzavře řada šestá.

Tvůrci se nechali již dříve slyšet, že úplně do současnosti by se se seriálem dostat nechtěli, protože od historických událostí rádi mají odstup. Zároveň se ale i tak autoři po šesti řadách natolik přiblíží k současnosti, že by už stejně nebylo moc kam dál pokračovat. To ale neznamená, že se s královskou rodinou rozloučíme nadobro.

Hollywoodské zpravodaje potvrzují, že se Netflix začal bavit s produkční společností Left Bank o možnosti prequelového seriálu. Tedy, že bychom se vypravili hlouběji do minulosti. V tuhle chvíli není zřejmé, o jaké období produkce projevila zájem. Nicméně, pokud Koruna pokrývá zhruba 70 let vlády Alžběty druhé, tak by další vhodnou adeptkou ke zpracování byla královna Viktorie, která v 19. (a dvacátém) století vládla 64 let. Opět by tedy nebyl problém v případě zájmu diváků a tvůrců sérii natáhnout na mnoho sezon.

Pokud je v Hollywoodu řeč o prequelu, obvykle to znamená, že nový seriál tomu původnímu dějově předchází a je s ním nějak provázaný. Tady se bavíme o skutečných dějinách a potenciálně o čase, kdy jen minimum postav (pokud nějaké) z Koruny bylo vůbec naživu. Spojitost by tedy zřejmě musela vycházet z podobného stylu vyprávění, obdobného audiovizuálního zpracování, z konceptu střídání hereckých představitelů napříč postupujícími dějinami apod.

Interní debaty jsou v hodně rané fázi a k jakékoliv potenciální dohodě je prozatím hodně daleko.

Foto je ilustrační - Koruna

Zdroj: Deadline

Přidat na Seznam.cz

Komentáře 1

Spike | 11.04.2022 13:38
Já osobně bych si přál seriálový prequel o životě Alžběty I. Jednalo se o nejslavnější panovnici v historii, takže zajímavého materiálu by zde bylo jistě hodně.
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest